• 19. yuzyil'in sonlarinda yasamis bir katolik rahibedir.

    genc yasta olen rahibe, papa tarafindan "azize" olarak sereflendirilen insanlardan biri olmustur.

    hakkinda cikarilan soylencelerden bir tanesi, yasami sirasinda meryem ana'yi tam 18 defa gordugu, bunlardan birinde meryem ana'nin kendisine elleriyle topragi eselemesini istedigi ve kendisinin topragi eseledigi yerden su ciktigi yonundedir. bu kaynaga gunumuzde lourdes adi verilmektedir. katolik cevrelerde bir "mucize" olarak kabul edilmekte, suyun da sifali olduguna inanilmaktadir. oyle ki, dunyanin her yerinden, hangi dinden olurlarsa olsunlar, bircok insan bu sudan faydalanmak icin lourdes'a gider.

    1879 yilinda hayatini kaybeden rahibe, 1909 yilinda ve 1919 yilinda iki defa mezarindan cikarilmistir, ancak cesedinin hic curumedigi gozlenmistir. 1925'de, yani son olarak mezarindan cikarildiginda, deri renginde bir solma goruldugu icin yuz ve el derisi hafif bir mum tabakasiyla kaplanmis ve curumesi onlenmistir.

    o gunden sonra bir daha bedeni gomulmemistir ve st gildard sapeli'nde halen daha bir cam tabutta sergilenmektedir.

    kendisine yapilan mum mudahalesi haricinde hicbir baska mumyalama yontemine basvurulmadigi soylenmektedir. meryem ana'nin bedenini korudugu dusunulmektedir.

    bir resmine bu adresten ulasabilirsiniz:

    http://home.kabelfoon.nl/…ion/images/bernadette.jpg
  • hikayenin tamamı şöyle:

    bernadette fakir bir ailenin kızı olarak dünyaya geliyor. 1858 yılında, arkadaşlarıyla ormanda yakacak odun ararken, arkadaşları nehri geçip öte tarafta aramayı sürdürüyorlar, ancak bernadette küçük olduğu için nehri geçmiyor. bu sırada çalıların hışırdadığını ve oynadığını görüyor ancak hiç rüzgar yok. kız çalılığa yaklaşınca çok güzel bir kadın beliriyor. bernadette korkudan kadına yaklaşmıyor ve "göklerdeki babamız" duasını okuyor. bunun üzerine kadın kayboluyor.

    11 şubat günü bernadette, kadını gördüğü yere geri dönüyor ve kadını tekrar görüyor. bu kez, kadının şeytani bir varlık olmadığından emin olmak için yanında getirdiği kutsal suyu kadının üstüne serpiyor. kadın bernadette ile bu kez konuşmuyor.

    18 şubat günü, bernadette aynı yere yine gidiyor ve bu kez kadın onunla konuşarak şöyle diyor: "buraya iki hafta boyunca gelmeni istiyorum. sana bu dünyada değil, fakat öbüründe mutluluk sözü veriyorum.". bernadette "göklerdeki babamız" duasını okuyor.

    19 şubat günü aynı yerde kadını görüyor. kadın ona: "papazlara burada bir şapel inşa etmelerini söyle" diyor ve ona üç sır veriyor. bernadette bu isteği pastörüne ilettiğinde, pastör ondan, şapel inşa ettirmek isteyen hanımın adını sormasını istiyor.

    20 şubat günü, kadın bernadette'e görünüyor fakat konuşmuyor.

    21 ve 23 şubat günleri de 20 şubat'ın tekrarı şeklinde geçiyor.

    24 şubat günü, kadın bernadette'e "günahkarlar için dua et." diyor.

    25 şubat günü kadın "git çeşmeden iç ve yıkan" diyor. bernadette kadının nehri kastettiğini sanıyor. bunun üzerine kadın "hayır, orada değil" diyor. bernadette bir çamur birikintisi görüyor ve kazmaya başlıyor. biraz kazınca, ortaya çıkan küçük çukur hemen suyla doluveriyor. bernadette suyu içiyor ve yıkanıyor. ona eşlik etmek üzere gelen bir adam çukuru genişletiyor ve bir su kaynağı ortaya çıkıyor.

    1 mart günü kadın tekrar görünerek "burada benim için bir şapel inşa etmelerini ve ayin yapmalarını söyle" diyor. bernadette, pastöre isteği yinelediğinde aynı yanıtı alıyor.

    4 mart günü kadın tekrar görünüyor.

    25 mart günü kadın görünüyor ve "ben lekesiz olanım" diyor.

    16 temmuz günü bernadette, aynı yerde dua ederken, kadını nehrin öbür yakasında görüyor ve bu sefer her zamankinden daha güzel olduğunu söylüyor.

    daha sonra buraya bir katedral yapılıyor ve bu olay "meryem'in en meşhur görünmesi" olarak tarihe geçiyor.
    birçok insan buraya hastalıklarından kurtulmak için geliyor ve iyileşiyor.

    bernadette daha sonra rahibe oluyor ve 34 yaşında ölüyor.
hesabın var mı? giriş yap