• bilgisayar muhendisligi bolumunden mezun olanlara verilen isim..
  • doktorlara yapildigi gibi, aile ziyaretlerinde bile "ya bizim $u sorunumuz vardi yardimci olur musunuz?" diye ille de rahatsiz edilen meslek erbabi
  • ülkemizde mühendis kavraminin oturmamis olmasi yüzünden, bilgisayar bilimleri ( computer science) uzmani veya informatics diye adlandirilmasi gerekirken ille de mühendislik sifatinin eklendigi bilgisayar mühendisligi bolumu mezunlari.
  • iclerinde sirkette indirdikleri film, video gibi buyuk dosyalari eve tasiyabilmek icin tape backup kullananlari bile gorulmustur *. algoritma dostudurlar. butun karsilasabilecekleri olaylari sonlu durumlu olarak incelerler ve bir problemle karsilastiklarinda probleme sebep olan seyi kapatip tekrar acmayi*** cok severler.
  • yaşamlarını da, kendi geliştirdikleri bir hayat algoritmasına bağlı olarak geçirmeye çalışan, fakat duygu faktörü ile türlü sonsuz döngülerden kurtulamayıp, kendilerini zaman zaman resetlemek isteyen insanlardır...bu devamlı sorunun sebebi ise, -her zaman olduğu gibi-, sistemi daha önce kurmuş olan şirket veya şeydir...onlarla görüşülmelidir...bunu da kendileri yapamazlar, başka birileri yapmalıdır..
  • 4 senelik, genellikle her$eyi yapabilecek kadar çok teorik, hiçbir$eyi yapamayacak kadar az pratik agirlikli bir egitimin sonunda olunan, halk arasinda zekilik, beceriklilik ve/veya a$mi$lik sanilan meslek. fena bir hayat görü$ü de vermez deil hani insana...
    acilarla dolu bir hayata ba$lamak için ideal bir noktadır. arada kalmi$lik, kendine a$ik olmak, yaptiklarinin faydasiz oldugunu dü$ünmek, kahve bagimliligi, paranoya gibi yan etkileri de vardir.
  • yurtdışında elektronik mühendisliğinden sonra yüksek yapanların aldığı ünvan. ben şahsen bilgisayar bilimcisi* sıfatını tercih ederim.
  • sadece yapması gerekenleri yapmak için en az 8-9 saatini bilgisayar başında geçiren insan. ben bugün bunu gördüm
  • etrafındakilerce bilgisayar satıcısı, tamircisi olarak görülen insan çeşididir.

    -hacı yeni bi anakart çıkmış fiyatı nedir?
    -ne bileyim oğlum.
    -lam sen ne biçim bilgisayar mühendisisin?
    -...

    -baba bilgisayar bozuldu teknik servise götürmek gerek.
    -lan seni boş yere mi okutuyoruz eşşoğlu git kendin tamir et.
    -...
hesabın var mı? giriş yap