• cifte gunes astrofizik olarak mumkunmudur dersek evet mumkundur, söyle ki: iki yildiz da birbirinin yorungesindedir.
    gezegene gelince gezegenimiz bu yildizlar cevresinde gerek sekiz seklinde, gerek elips seklinde ikisinin de, veya elips seklinde bir tanesinin yorungesinde gezinmekte olabilir.

    buna ornek olarak "16 cygni b" ve "rho corona borealis" coklu gunes sistemlerini gosterebiliriz. bu sistemlerdeki gezegenler yildizlardan birinin yorungesinde gezmektedirler.
  • hitchikers' guide to the galaxy adli kitapta bahsi gecen magrathea adli gezegen de coklu bir sisteme aittir ve iki gunesi vardir
  • starwars a new hope un aslen başladığı sahne, insanı kendine aşık eden bir müzik bizimkine hiç benzemeyen ama yinede çok tanıdık bir manzara, destanın çok çok uzak ama o kadar da yakın olduğunu bize hissettiren şaheser an...
  • episode 3te tekrar gördüğümüz sabah kavramını derinleştiren görüntü..

    http://kspark.kaist.ac.kr/….files/binary_sunset.jpg
  • zor kararlari vermenin esiginde, hele bir de gunesin yavas yavas batisi seyrediliyorsa eger, insanin kendini mirildanirken buldugu sahane bir john williams bestesidir.

    nacizane sahsi kanaatimce* john williams cekildigi sirada ekipteki herkesin***** umudu olmus bir filmin* batmasi***** durumunda, nasil bir hayal kirikligini yasayacaklarini*** cok iyi hissetmis ve notalara dokmeyi basarmistir.
  • john williams'ın ustaca eserlerinden bir diğeri. ne zaman dinlesem aklıma özdeşleştiği sahne gelir, umut aşılar.
    (bkz: star wars a new hope)
  • star wars episode vii the force awakens'ın trailerında da duyduğumuz john williams bestesi. epik.
  • ilk gördüğüm andan itibaren şahsımda büyük etki uyandıran, beni seriye başlatıp bir solukta bitirten müthiş bir film sahnesi.

    muazzam.
  • rogue one yönetmeni gareth edwards'ın star wars filmlerindeki en sevdiği sahne. kendisi favori sahnesini şöyle tasvir eder: "...bir sürü favori sahnem var aslında ama en iyisi luke'un tatooine gezegeninde iki güneşe baktığı sahne diyebilirim. o sahnedeki müzik, luke'un tek kelime etmeden sadece orada durup iki güneşi izlemesi... gerçekten o kadar etkili ki; hayatta her şeyi yapmak mümkün ve inanılmaz bir macerayı içinde barındırıyor hayat. ve o sahnede görüyoruz ki luke orada hayatını değişterecek bir karar alıyor ve kendisine söz veriyor. biraz geeky olacak ama 30. yaş günümde tunus'a gitmiştim ve tam o noktada durmuştum. sihirli bir şeyler olacağını umut etmiştim. oradan ayrıldığımızda o zamanki kız arkadaşım gelebileceğim yerin en fazla bu kadar olabileceğini belirtmişti. ama 10 sene sonra rogue one'ı çektik. biraz garip."
hesabın var mı? giriş yap