• kardeşimdir. öğlen (bkz: aamir khan) abimizin son filmi dangal'ı izledik iki kız kardeşin hindistan gibi bir yerde güreşçi olması ve altın madalya kazanmasını anlatıyordu..

    neyse çok güzel herşey izledik falan tutturdu "koşmaya gidicez" ya git başımdan senle mi ugrascam diyorum ama nafile olimpiyatlara hazırlanıp güreşçi olacakmış.

    tamam dedim 8de evden çıktık mahalledeki okulun bahçesine gidene kadar koştuk ama nefes bitti ölüyo bildiğin. o anda zaten pes etmişti bi...

    15 tur atmaya anlaşmıştık oraya gittiğimizde 5 tura düştü onunda 1 turunu zaten sadece yürüdük nefesi toplamak amaçlı..

    döndük eve annem dedi ki; naptinz sadece 1 tur atıp geldiniz herhalde. hani siz anlayin gidip gelmemiz bir olmuş... ama inandı kız en azından 3 gun her gece koşcaz sonra da yeni film izleyip yeni hedef koycaz bakalım..

    "en son babamın penguenleri'ni izleyip eve penguen aldirmak için bu kadar uğramıştı neyseki türkiyeye penguen satışı yokmuş da vazgeçmiştik. "
  • açık fikirlidir. yıllardır doğruluğuna inanarak yaşadığı şeylerin aslında yanlış olabilme ihtimalinin de, en iyisini düşündüğünü sanırken bile küçücük bir detayı gözden kaçırmış olabileceğinin farkındadır. bazen küçücük bir sahne, yarım kalmış bir cümle bile hayata karşı bakış açısını değiştirmeye yetebilir. duygular değişir, düşünceler değişir, insanlar değişir ve biz de onlarla değişiriz.
  • film değil de dizisi için;
    six feet under
    zihinsel sıçrama yaşattı.
  • hayat felsefesi tam oturmamis insandir.

    onceden arada karamsarliga dustugumde mesela zaman zaman acip oyle bi film izleyip hayatimi degistirme istegi geliyor. aciyorum bi film, her sey guzel. ama olmuyordu tabi.

    izledigin film okudugun kitap hayatina yon verebilir, ama henuz onu degistirecek kadar etkili bir kitap yada film gormedim ben. olmasi da hayatin amacina ters zaten. hayat fazla radikalligi kaldiramaz.
  • felsefem değişmedi de bir paralel evren sayesinde orta dünyada rohan krallığında yaşamak istemedim değil.
  • 'lion'

    2016 yapımı dram filmi. senaryosu saroo brierley ile larry buttrose'un kitabından uyarlanan dev patel, rooney mara, nicole kidman ve deepti naval gibi isimleri bir araya getiren gerçek bir yaşam hikayesini anlatmaktadır.
    89. akademi ödülleri'nde en iyi film, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ve en iyi uyarlama senaryo dahil 6 adaylık elde etmiştir.

    konusu:
    saroo adında beş yaşındaki bir hintli çocuğu, kalküta sokaklarında evinin binlerce kilometre ötesinde kaybolur. avustralyalı bir çift tarafından evlat edinilmeden önce pek çok sorunla uğraşır; 25 yıl sonra, kaybettiği ailesini bulmak için yola çıkar.

    yaşarken var olma amacınızı tekrar tekrar sorgulatacak efsane bir filmdir.
    üzerine düşünmek dahi istemeyeceğiniz anlamları size geri kazandıracak ve teşvik edecektir.
  • matrix ile hayata bakış açım oldukça değişti. o filmi izledikten sonra bildiğim her şeyi sorgulamaya başladım. sorgulamak, anlamaya çalışmak ile zorlaştı hayat. çünkü ne kadar az biliyorsan o kadar rahat uyuyorsun.
  • film değil ama bir kaç dizi söyleyebilirim:
    (bkz: oz)
    (bkz: battlestar galactica)
    (bkz: six feet under)
    (bkz: nip tuck)
  • aslında bir film ile değişmez.o film bardağı taşıran son damlasıdır önceki hayatının.
  • olmak istediğim insan tipidir. keşke okuduğum bir kitap veya filmden ilham alıp hayatımı değiştirebilseydim.
hesabın var mı? giriş yap