• size çok kısa bir gerçek söyleyeyim mi?

    "çoğu mesajınıza cevap vermiyorsa!.."

    sizden hoşlanmıyor demektir.

    daha ne kadar açık ve öz ifade edebilirim ki?! bunun başka açıklaması yok. ipini koparmış bir hayvan gibi peşinden koşmanı istemiyor. susuyor. anlamanı istiyor.

    birlikte bir şey yapma isteğinize tepkisiz kalıyorsa, duymamış gibi davranıyorsa ona karşı daha fazla ısrarcı olun! kırmak istemediği için size açık açık "hayır." diyemiyor olabilir. hani öküzsünüz ya, illa red cevabın tamamını duyacaksınız, ki anlayasınız.

    edit: bir kadın suser entrysinde çok güzel ifade etmiş: (#73976765)
  • dünya üzerinde hiç bir şeyin kesinliği yoktur 2 ay 3 ay hoşlanmaz 4. ayda nasıl olduğu anlaşılmaz bir biçimde hoşlanmaya başlar. önemli olan cevap gelmeyen mesajları bile doğru tonda doğru frekansta atmak. gün olur devran döner çünkü. kimseye saygısızlık yapmayın ve işin boyutunu irrite edici seviyelere çıkartmayın yeter.
  • "çoğu mesaja cevap vermiyorsa" demek ki bazı mesajlara cevap verip, karşı taraf için umut içeren bir yanılgı içine düşmesine sebep oluyordur..

    cevap vermemek yanlıştır, doğrusu ise: açıkça istemediğini söylediği bir mesaj atmasıdır.. devam eden ısrarlar olursa da engelleme ile karşılık vermektir..

    insanların anlamasını beklemeyelim.. aşıksak seviyorum, değilsek istemiyorum diyebilmeliyiz..
    umutla sizden bir cevap bekleyen insanları bekleterek kırmayın..
  • yollar falan takip edilmesine gerek yoktur. bir kadın sizden hoşlanmıyorsa ve bunu ansiklopedi internet karıştırmadan, ekşi sözlükteki başlığına bakmadan anlayamıyorsanız sorun büyük.
  • size soru sormuyorsa hoşlanmıyordur. bu kadar basit aslında..
  • olmayan yoldur. çünkü gayet fikir değiştirebilmektedir kadınlar. eğer her kadın hayır dediği herkese ilk ve son kez hayır diyor olsa, bir daha da hiç evet dememiş olsa erkeklerin tekrar tekrar asılmaya devam etmesine de tepki göstermenin mantığı olabilirdi. oysa öyle olmuyor, buna naz deniyor, kapris deniyor, ilk “hayır”lar zamanla değişiyor, “çok uğraştı beni ikna etmek için” anlatılarına dönüşüyor. “kızlar “evet” demez, onların dilinde “belki”, “evet”, “hayır” ise “belki” demektir” gibi özdeyişler oluşuyor.
    ki kadınlar da hemen hiç bir zaman en başta gerçekten “evet” demiyor, hayırlarla belkilerle başlıyorlar hep.

    o yüzden hayır dediklerinde de kimse artık inanmıyor, erkek hala “bu naz mıdır, sonra fikri değişir mi” gibi ikilemleri yaşıyor ve asılmaya devam ediyor.

    yani bu işin “anlayın artık “hayır” dediğimizde” gibi bir çözümü yok. ilişki olaylarının böyle bir yanlış iletişim bonusu var ve bu bonus kaçınılmaz, asla bitip tükenmeyecek, başlık açılarak ve farkındalık oluşturularak sonlandırılamayacak bir durum. belki siz hayır dediğinizde hayırı kastediyorsunuz, ama çoğu kız öyle değil, erkekler de deniyor şanslarını tekrar tekrar. kızların birbirine attığı bir kazık bu da.
  • sizin birlikte bir şey yapma isteğinize tepkisiz kalıyorsa, duymamış gibi davranıyorsa daha fazla ısrarcı olmamalısınız. kırmak istemediği için açık açık hayır diyemiyor olabilir.
  • her yaptiginiza karşı bir hosnutsuzluk gösteriyorsa,başka erkeklere karsi gülüp kahkahalar atarken size somurtuyorsa,ciddi meseleleri sizle konusmayip gecistiriyorsa ,sizi ciddiye almıyorsa bla bla bla
    saymakla bitmez.anlamamak için mal olmanız gerekir....
  • bir örneği de, nette tanışıp buluştuktan sonraki zamanlarda mesajlarınıza cevap vermiyorsa, verse bile sözü kapatacak tarzda emoji kelime vb. şeyler gönderiyorsa bingo! hoşlanılmadınız!

    yok canım.. ben değil tabi, bir arkadaşım. öyle oluyormuş genelde. o dedi.
  • anlayamıyorsanız, direk sorun hiç birşey kaybetmezsiniz. alacağınız cevabın canınızı acıtmasından korkmayın. siz bir adım attıysanız ve hoşlandığınızı hissettirdiyseniz, hoşlanıyorsa zaten iletişim çabanıza misliyle karşılık verir.

    hoşlanmıyorsa;
    konuşurken yüzünüze bakmaz,
    yaptığınız espirilere gülmez,
    varlığınızı görmezden gelir veya konuşurken gözlerini kaçırır,
    dışarı çıkma teklifinizi "ne münasebet" şeklinde cevaplar.

    sırf arada mesajlarınıza cevap veriyor olması, hoşlandığı anlamına gelmez. usulca uzaklaşın, rahatsızlık vermeniz size birşey kazandırmaz.

    edit:imla.
hesabın var mı? giriş yap