• 0.6 puanla öğrenci bırakan hoca'dan daha insaflı gözüken hoca.*
  • anlayamadığım hoca türüdür. hadi madem bırakacaksın o zaman en azından geçme sınırının 4-5 puan altına çek öyle bırak da öğrencinin psikolojisini allak bullak etme.
  • o 1 rakamı münasip bir yerine sokulası hoca modeli.
  • (bkz: şerrefsiz)
  • genel inanisa gore idealist ya da sadist olan kisi.

    yuzde otuz gibi bir bilgi eksikligi ya da yanlisliginin gozardi edilip, ogrencinin o dersten basarili sayildigi bir ortamda, "ben kalmadim, hoca birakti." gibi bir serzenisle birakiniz yaptigi, yapamadigi seylerin bile sorumlulugunu almak istemeyen ogrencilerce hakkinda cesitli fanteziler uretilen, buna inat bir seyler ogretmek icin kendini hirpalayan ogretmen.

    sadizm secenegine ornek vermek gerekirse; (bkz: kotu ornek ornek gosterilemez).
  • odasına milyon kez ugranılmasından hoslanan,aksi yapıldıgında her donemde sınıf basına sadece 30 kisinin dustugu ve hepsinin soyagaclarına kadar bildikleri bir bolumde bile "biz ogrencinin durumunu takip edemeyiz" gibi garip bi savunmayla ikinci kez baraj olunmasına sebep olan hocamsı.

    (bkz: allaha havale etmek)
  • sinav degerlenirmesi optik okuyucular tarafindan yapiliyorsa ya da basari notunun hesaplanmasinda hoca taifesinin kavrayamayacagi cesitli unsurlar soz konusuysa kacinilmaz sonuclardan biridir...

    eger degerlendirme klasik yontemlerle yapiliyorsa, insanliktan cikmis ya da cikarilmis bir hoca/ogrenci motifinden soz edilebilir... anlamsiz gerginlikler, cekismelerin otesinde, bir hocanin tasiyamayacagi kadar ogrenci yuku ve bunun olusturacagi karmasanin istenmeyen bir sonucu olabilir bir puanla ogrenci birakmak...

    bilebildigimiz kadariyla, hicbir hoca kuyumcu terazisi kullanmamaktadir... hukuk fakultesi hocalari bile...
  • öğrenci bırakan her hoca (eğer aksine çok kasmaz ise) bu kategoriye girer çünkü her şekilde bir hocanın kariyerinde geçirdiği en düşük nota göre 1 puanla kalmış öğrenciler olacaktır.
  • bu tip eğitimciler genellikle dinozor tabir edilen yaşı bayaa bi kemale ermiş, bırakın bilimsel ders vermeyi abaküsün boncuklarını dahi sayamayacak durumda olan ölü ila yaşlı karışımı yaşam formlarıdır.kıllatmalarının tek nedeni artık bi ayağının çukurda hissetmelerinden dolayı eğitim-öğretim olayını bırakmış, öğrenci ölüyo mu sürünüyo mu hayatı mı kayıyo umrunda olmadan dünya sikime minare götüme şeklinde yaşamalarıdır.artık kendi inlerinde emekliliklerini beklemektedirler.
    bu türün bir de genç olanları vardır ki bunlar daha da korkunçtur.işe yeni girmiş olmanın verdiği gazla ve ben de sizin yaşınıza yakınım ayrıyetten öğretim üyesiyim, yar. doç. um, hede hodo yum tarzındaki dünya görüşleri yüzünden dünyayı öğrenciye dar ederler.1 puanla öğrenci bıraktıklarında prensipli ve idealist olduklarını savunurlar.aslında bi bok değillerdir, amaçları sadece şov yapmak ve yaşı genç olduğu için öğrencilerin taşak oğlanı olmamaya çalışmaktır.
    bu iki türün yaşları dışında aralarında pek bi fark yoktur.genelde patates bazlı yemekler yerler.gazlı içeceklerden kaçınırlar.çok fazla sigara içerler.hafta sonları düzenli olarak spor yaparlar.
    gördüğünüz yerde itinayla tekmeleyiniz ya da tekmelemeyiniz son sürat kaçınız
hesabın var mı? giriş yap