• en az yüz sene öncesine ait saatler bu gruba girerler. ondan sonraki saatleri eski saat diye değerlendirmek daha doğrudur. dolayısıyla bir çoklarımızın dededen kalma serkisof ve tren kabartmalı saatleri eski saattir. piyasadaki değerleri de 40-50 lira civarındadır.

    bu saatleri satmayıp, duvarınıza asarsanız daha manidardır.

    (bkz: dede yadigarı)
  • piyasada antika saat olarak satılan saatlerin %95i sahte. antikaymış gibi üretilen replika seri üretimler var . mesela meşhur raketalar . raketaların nerdeyse tamamı sahte. antika saat denen şey sınırlı olmalıdır. yenisi üretilmeyen sınırlı bir üründen bahsediyoruz. ama dikkat ederseniz hiç bitmiyorlar , her modelin yenisi hemen o gün geliyor satıcılara.
  • insan 40-50 senelik bir saati yok fiyatına neden satar ki?

    demin gerçekten 50-60 senelik olduğundan emin olduğum bir masa saatini 200 liradan aldım.

    satan da orta yaş bir kadın. (30-40) nasıl bir ekonomik yokluğa düştün de sende bu kadar mazisi olan, ailenin, sevdiklerinin, çocuklarının her gün baktığı, bir aile hatırası olmuş saate kıyıp, 200 lira için satıyorsun. yüksek bir meblağ etse hadi diyeceğim şeytana uydu, para lazım oldu sattı. 200 lira ulan. bir öğün yemek parası.

    sattığı ürünün kaç para edeceğini bilmiyor değil, sadece antika/mazi değeri olan bir ürünü “çok eski, evde de kalabalık ediyor, şu yeni dijital olanlardan alacağım” yorumuyla satıyor.

    genelleme yapmak yanlış olsa da sanırım kadınlar eski, tarihi şeylere zerre kıymet vermiyor. onlar için bir değeri yok, 3-5 demeyip satıyor. yenisini alacakmış. ulan yerini mi daraltacak küçücük saat, bir de 1960'larda babam almanya'dan getirmiş bunu diyor.

    yazık, acımadım aldım ama bu meseleye de feci takıldım.
  • eski olan her şey antika değildir.

    her antika da değerli değildir.

    eski ürün, nostalji ürün, antika ürün, klâsik ürün, nadir ürün, hepsi ayrı birer dünyadır.
hesabın var mı? giriş yap