hesabın var mı? giriş yap
temel eğitimden proje geliştirmeye, eserin son haline
getirilmesinden temsil edilmesine kadar yaratım sürecinin her aşamasında destek sunan, yazar ile yapımcı arasında köprü kuran, yazı dünyasının farklı alanlarında bilgiyi zenginleştiren bir üretim, gelişim, paylaşım platformu.

twitter facebook instagram linkedin
https://www.senaryostudyosu.com/
  • 14 entry
  • 9 takipçi
  • 0 takip
senaryo studyosu

son yazdıkları

  • enaryostudyosu.com, 2004'da kurulup, 2007'de kapanan senaryo stüdyosu'nun, onüç yıl aradan sonra, dijital ortama taşınmış ve genişletilmiş halidir. yapım sürecinin altıncı ayından itibaren istisnasız her hafta "bu hafta açıyoruz!" deyip, yeni bir şeyler ekleyerek sürekli açamadığımız 11 ay süren bir çalışmanın ürünüdür. aylarca beklettiğimiz hocalarımıza/danışmanlarımıza sonsuz sabırlarından dolayı minnettarız.

    pandemi ile birlikte dünyanın digital içerik sağlayan dev kuruluşları 4-5 yıllık stoklarını (film, dizi, belgesel vs.) neredeyse 5-6 ayda tüketti. artık günümüzde her zamankinden daha fazla içeriğe ihtiyaç var. günümüzde "içerik" sadece senaryo kaynaklı olmak zorunda değil, kurgu/kurmaca tüm disiplinler kendi aralarında geçirgen; mesela araştırma belgesele, roman senaryoya, podcast diziye, oyun filme rahatlıkla dönüşebiliyor.

    ülkemizde her şeye, kameraya, ışığa, stüdyolara, teknolojiye yapılan yatırım içeriğe pek yapılmıyor. türkiye'nin dünyada abd'den sonra en çok dizi üretip satan ülkesi olmasına rağmen "senaryo" hala en büyük sorun. bu konuda ileriye dönük bir plan, bir çözüm veya bir hazırlık yok. yazarlık eğitimi, oyunculuk ve/veya sinema gibi alanları zenginleştiren bir yan dal olarak var. ne yaratıcı yazarlığı, kurmaca yazarlığını tek çatı altında toparlayan bir eğitim kurumu, ne de iş tanımını netleştirip, koşulları dünya standartlarına çekerek mesleği teşvik eden bir düzenleme mevcut. yazmakla yetmiyor, yazılan şeyin doğru yere ulaşması da önemli, hayata ancak böyle geçebiliyor çünkü. sonuçta yazmak kadar okumak ve değerlendirmek de çok önemli bir alan, yazılanı doğru değerlendiren yapılar yok denilecek kadar az. çok parlak bir proje yanlış bir yere sunuldu diye, kalp kırıklığı ile birlikte, rahatlıkla raflarda tozlanabiliyor.

    biz de bu konuda bir adım atalım dedik, yazar ve/veya yazar adaylarının projelerini hayata geçirmelerini, fikirleri ustalarla/danışmanlarla buluşturup birlikte geliştirme fırsatı yaratmayı, çıkan ürünlerin doğru adreslere yönlendirmeyi, atölyelere bütçe ayırmayan/ayıramayan yetenekleri sponsor ve/veya burslarla üretime çekmeyi hedefleyen bir platformu, senaryostudyosu.com 'u açtık. çalışma alanları kısaca şöyle:

    senaryo, roman, oyun, podcast alanlarında temel eğitim vermek.
    yazar adayı/yazarlara proje bazlı ve üretim hedefli çalışmak.
    kurmacanın tüm farklı disiplinlerine uzanmak, direkt ya da dolaylı, bilgilendirici atölyeler açmak.
    yetenekleri sektör içine katabilmek için çıkan ürünlerle yapımcı/yayıncı arasında köprü kurmak, hikaye/senaryo/podcast/oyun/roman alanlarında sponsorlu proje geliştirme imkanları yaratmak.
    sağlam kalemleri direkt bir projenin içine alarak profesyonelliğe adım artmalarını sağlamak.
    yazı grupları kurmak.
    senaryo stüdyosu'nda geliştirilen fikirlerin/eserlerin temsilciliğini yapmak, hikaye ajansı gibi çalışmak, projeleri doğru yerlere sunmak, projeleri hayata geçirmek için ilk adımları atmak.
    podcast (kurmaca) alanında eğitim ve üretim danışmanlığı hizmeti vermek.
    çocuklar için yaratıcılıklarını geliştiren atölyeler tasarlamak.
    senaryo raporlama, fon başvurusu vs. gibi kurumsal hizmetler vermek.
    23.01.2021 01:24