• bir süper kahraman. anlamı kara şimşek(eşek ismi gibi veya yeşil mercimek:)). siyah denmesinin sebebi süper kahramanın zenci olması. misal asyalı olsa sarı şimşek denirdi bence. beyaz olsaydı sadece yıldırım denirdi sonuçta normal olan beyaz ırktan olmak sanırım. pis ırkçılar vs demicem ama komik geliyor bu tarz renk belirtmeler.
  • ilk bölümünü az önce izlediğim yeni the cw dizisidir.
    outsiders'ın önemli karakterlerinden biri olan çizgiroman kahramanını konu alıyor.
  • cw'nin diğer dc dizilerine göre kendisini daha ciddiye alan, daha karamsar bir dizi olmuş. aman çocuklar sevsin izlesin gibi bir çabaları yok. black lightning'in öldürmeme kuralı gibi saçma şeylere takılmaması güzeldi. adamlar kafana mermi yağdıracak, sen aman ölmesinler diye çabalayacaksın. dizideki atmosferi ve oyunculukları da beğendim. flash, arrow gibi sürekli bölümlük kötü ve sezona yayılmış bir baş kötü tadında ilerlemezse sıkmadan izletir kendisini.
  • 2. bölümle gördüm ki bu dizinin bana keyif veren bir doğallığı var. insan ilişkileri, atmosferi, oyunculukları, müzikleri, konunun işleyişi oldukça doğal şekilde ilerliyor. konuları gereksiz uzatmayıp hızlı bir şekilde çözmeleri de çok güzel bir yanı. dizinin tek olumsuz kısmı jeff'in karısının bazı gereksiz tripleri bence.

    eğer karşılaştırmak gerekirse luke cage'den daha çok sevdim. onu da cottonmouth'un oyunculuğu izletmişti bir süre.
  • süperkahramanların gözlük takınca anası tarafından bile tanınamaması olayı bu dizide de ivmelenmesini sürdürüyor gibi görünmekte.
  • kotu adami disinda leş bir dizi.
    cw artik kendini aşmaya basladi, uzun zamandir dizi veya filmlerde siyahi lezbiyen cift gormuyorduk hatta bunlar ilk bile olabilir, gerci onlar da fazla dayanamadi lezzo bacilardan birisi kutuphanede karsilastigi asyali kiz ile is tutunca zenci ciftimizin arasi bozuldu. dikkat ettiyseniz bu olaylar super kahraman dizisinde geciyor, dizinin her bolumunde 5-10 dakika lezbiyen dramasi var. 10 dakika da ergen dramasi, 10 dakika da karisinin tripleri ve aile dramasi derken esas eleman kostum giydi ceyran verdi derken bolumler bitiyor. elemana da oyle bir kostum yapmislar ki adam hareket edemiyor, dovus sahneleri son derece hantal ve amatorce geciyor.
  • harika bir dizi olmasının önündeki tek engel lynn denen orospu. "aman kocam bilek laytning olmasın çok üzülüyorum" diye diye anasını sikti dizinin.

    zaten süper kahraman dizileri ve filmlerinin en zayıf noktaları kadın karakterleri oluyor. yazan nördler hayatlarında hatun görmedikleri için mi yoksa yarısı gay olduğu için mi bilmiyorum. ama çok sıkıldım bu konudan.

    keşke cw yerine netflix dizisi olsaydı, tonu ve hikaye işleyişi çok uygun.

    not: kendisinin yüzünün tanınmaması daha ilk bölümde "kim olduğunu göremedim yüzüne bakınca başım dönüyor çok parlak, sadece ışık hüzmesi içinden ses geliyor" şeklinde açıklanmıştı.
  • çerezlik dizidir. ilk bölümde motelin çatısında poz verme sahnesi çok kötüydü. sanki gökdelendesin biri yukarı baksa hemen görecek. aklımdan gitmiyor o sahne.

    bölümler çok yavan geçiyordu ama 8. ve 9. bölümlerde biraz toparlanmaya başladı. biraz daha özenseler, klişelerden sıyrılsalar güzel olacak.
  • fragmanında karakterin kostümünü gördükten sonra izlemeyi hiç düşünmediğim kahraman dizisidir. the cw'nin bir başka dandik yapımıdır.
  • ilk bölümün 15 dakikasına izleyip koca bir hasiktir oradan çektiğim dizi.

    ---- burayı okumayabilirsiniz----
    hollywood yapımları, son 20 yıldır, dizi ve filmlerde white power olmasın diye siyahi oyuncuları, dizi ve filmlere yerleştirir. bunun son 10 ylında ve özellikle 5 yılında da gay karakterleri yerleştirmeye başladı.

    nasıl white power bir ırkçı düşünce olarak algılanıyorsa, "black power'da" (?) aynı şekilde ırkçı düşünce olmalıdır.

    ---- burayı okumayabilirsiniz----

    bunları neden yazıyorum, çünkü siyahlar hep ezilir düşüncesinin bokunu çıkarmışlar. bunu da 15 dakika içinde yapmışlar. dizinin geri kalanını izlesem bile, şu 15 dakika hiç aklımdan çıkmazdı.
hesabın var mı? giriş yap