• ks. binary large objects.. ce$itli rdbs'lerde (oracle, paradox, etc) bir row'da 4gb data saklamanizi saglayan data type.. mssql'deki kar$iligi image'dir..
  • benmiki o kadar teknik olmayacak ama:
    x men'deki villain (kötü kaka pis adam) lardan biri. arkadaş jöle benzeri bir mutanttır ve üstüne gelebilecek herşeyi emme gibi garip bi gücü vardır. emme derken yeme değil darbeyi absorbe etme diyelim. örneğin rogue ona vurdugunda veya volverine pençelediğinde bi numara yokmuş gibi devam edebilir. niye süper oldugu hakkinda hiç bir fikrim yoktur embes x men mutantlarının başında gelir bence.
  • asıl adı fred j. dukes olan villian.altında tek yönlü yer çekimi (bkz: mono directional gravity field) oluşturmak suretiyle yerle temas halinde bulunduğu sürece hareket ettirilemez (bkz: virtually immovable) hale gelme özelliğine sahiptir.
  • anormal iriliği, süper-insan kuvvetine ve dayanıklılığına sahip olmasının dışında yere temas ettiği süre boyunca neredeyse hiçbir şeyin kendisini kıpırdatamamasını da sağlayabilir.

    fred j. dukes'ün mutant özellikleri ergenlik çağına ulaşınca ortaya çıktı. kendini kuvvetli bir ucube olarak gördü. blob takma adı ile karnavallardaki gösterilerde çalışmaya başladı. bu zamanlarda kuruluşunun ilk yıllarındaki x-men tarafından fark edilerek onlardan ekibe katılma teklifini aldı. jean grey'in güzelliğinden etkilenen blob bu teklifi kabul etti, fakat xavier malikanesi'ne geldiği zaman onlara katılmayı reddetti. ilk yıllarında x-men kimliklerini maskeler ile gizli tuttuklarından prof. x, blob'ın zihnindeki onların gerçek kimliklerine ait olan anıları silmeye hazırlanıyordu, fakat blob ekip üyeleriyle savaşıp malikaneden kaçtı.

    kendisini insanlardan daha üstün görmeye başlayan blob çalıştığı karnavala giderek oradaki herkesi emrine girmeye zorladı. x-men'i kendisine bir tehdit olarak gördüğünden emrindeki adamlarla birlikte xavier malikanesi'ne saldırdı. x-men onları yenmeyi başardı ve xavier, blob ve emrindeki adamların zihinlerinden x-men ile ilgili anılarını sildi. magneto onun x-men hakkında unuttuklarını tekrar hatırlamasını sağlayınca brotherhood of evil mutants'a katıldı. x-men ile brotherhood arasındaki bir savaş sırasında magneto, x-men'e güçlü bir torpil fırlattı. yavaş hareket eden blob torpilin önünden kaçamayınca torpil ona çarptı. blob bu olaydan ciddi bir şekilde yaralanmadan kurtuldu, fakat brotherhood kaçtıktan sonra blob, magneto'nun liderliğini kendi kendine sorgulamaya başladı. ihanete uğramış olduğunu düşünerek önceleri çalıştığı karnavala tekrar geri döndü.

    daha sonraki yıllarda mystique kendi emrinde tekrar kurduğu ikinci brotherhood ekibine onu da aldı. mutant karşıtı hakeretler artınca mystique, amerikan hükümetine ekibinin hizmetini teklif etti. artık freedom force (özgürlük gücü) adını alan ekibin ilk resmi görevi magneto'yu yakalamaktı. freedom force varolduğu süre boyunca zaman zaman x-men, x-factor ve avengers ile karşı karşıya geldi. eski düşmanları ile tekrar savaşırken aynı zamanda hükümetten maaş çeki alıyor olmak blob'ın hoşuna gitmişti. fakat orta doğu'da felaketle sonuçlanan bir görev sonunda hükümet freedom force'u dağıtınca kendini bir anda tekrar yalnız başına buldu.

    blob bir süre boyunca güç taklit edebilen bir mutant olan mimic ile birlikte çalıştı. hükümet adına çalışan mutant birliği olan, fakat onslaught'un zihinlerine hükmederek kontrolü altına aldığı x-force ile savaştılar. onslaught psişik güçlerini kullanarak blob'ın mutasyonunu ilerletti. böylece blob daha iri ve kuvvetli bir hale geldi. senatör robert kelly'e yapılan saldırı sırasında iriliği ve kuvveti biraz azalmış olsa da gene de onslaught'la karşılaşmadan önceki zamanından daha iri ve kuvvetlidir.
  • murekkep lekesi anlamina da gelen bir ingilizce sozcuk.

    murekkep blomb, plompanadak dustu diyebilirz biz turkler de. temelinde blob varmis iste.
  • ayriyeten core design'in eski makara kukara oyunlarindan biridir blob.
  • ing. şekilsiz ya da yuvarlak kütle. lop.
  • damlamak yada topak topak olmak anlamlarina gelir ingilizcede. yani sekil itibariyle biraz yoksun olmayi ifade eder ya da formsuz olmayi belirsiz bir forma sahip olmayi..
    ayni zamanda mimari bir akimdir blob. yukarida aciklandigi gibi belirli bir formu yoktur yani belirgin bir sekli kafasina göre takilir kenarsiz kösesiz.
    hic isi gücü yokmus gibi bu akima amerikali ünlü mimar greg lynn öncülük eder ve bu konuda iyi olan greg amcaya ulasmaya calisan mimarlar da vardir ingiliz mimar norman foster cek mimar jan koplicky avusturyali mimar peter cook örnek verilebilir.
    http://en.wikipedia.org/wiki/blobitecture
  • hani büyük projeleri gigabytelık database'leri bilmem de, bunu göt kadar mimarlık firmasının hayvan gibi alan olan hostunda resim tutmak yerine fotoğrafları binary olarak tutmaya kulanılmış şeklini kulananın amına koyim açık açık.
    deli misiniz oğlum siz. niye yoruyonuz beni.

    edit: siniden sesli harflere basmıyor parmağım.
  • götü başı kabarmış hamur gibi olmuş bir x -men süper villaini.
hesabın var mı? giriş yap