• neville brody'nin tasarladigi bir font. helvetica'yı alın, blur yapın, blur edildiğinde yarı transparan hale gelmiş pikselleri tekrar opak yapın (ki harfler gri değil siyah olsun), alın size blur.. pek trend idi vaktiyle template gothic ile birlikte.. şimdiyse devir pixel fontların devri.
  • 13 albumleri ile cok cok ayri bi boyutta olduklarini kanitlamis bi topluluk
    ayrıca vokaldeki damon albarn in deha denilecek duzeyde bi kulaga sahip oldugunu fani olan kuzenimden duymuslugum war.senfoniler besteleyecek kadar iyi bi kulak..
  • suede adli grubun vokalistinin, vakti ile animal nitrate i yazmasina sebep olan bir frontman e sahip grup.
  • grup uyelerinden graham coxon sıkıldıkca album cıkarmaya baslamistir.su ana dek 2 albumu var. bunu goren damon albarn gorillaz adli bir projeye imzayi atti. alex james favori mekani covent garden da iciyor...dave in ne yaptıgı belli diil.karisi ve cocuklarıyla evde oturuyordur.
  • pek çok yönlü, sürekli gelişen, sürekli değişen, tüm albümleri dinlenmeden ve hatmedilmeden yapılabilicek tanımların yetersiz kalıcağı grup, renkliliğini damon ve graham'in ayrı uçlarda seyreden ama çok hoş bi şekilde birbirini tamamlayan müzik zevkinden alan grup, bigün dağılırlarsa yıllardır müzikleri ve elemanları hakkında kafasını ütülediğim annemin bile üzülüceği grup.
  • ne hakla oasis'le mukayese edildigini anlayamadigimiz, canimiz kanimiz, hatta bi vakitler bizim de bu hataya dusup, "oasis binbir tane seye benziyo, ama bunlar ne iyi ki hicbi halta benzemiyo" diyerek yine de kayirdigimiz, yillar boyunca guzelleserek bizi kendine baglayan grup.
  • 1997'ye kadar yaptıklarıyla ingiliz pop-rockının efsaneleri olma yolunda ilerliyorlarken birden beck-pavement vb. etkilenimli yeni bir tarza yönelerek garipleşen damon albarn ve graham coxon'ın başını çektikleri grup.oasis'e hiçte benzemeyip anlamsızca karşılştırılmaları ise grup tarihindeki ilginç bir noktadır.karşılaştırıldıkları dönemde oasis'in bbc top of the pops'daki whatever performansını damon albarn'ın sunduğu bi gerçektir
  • (bkz: blur klipleri)
hesabın var mı? giriş yap