• boğaziçi üniversitesi tıp fakültesiyle yan yana olan fakülte. iletişim fakültesinin tam karşısında. doğu meydan'dadır. odtü hukuk'la kardeş okuldur.
  • hiçbir zaman varolmayan bolum
    (bkz: asparagas entryler)
  • lgs de 25 puan cakarak hacettepe makina dan dikey gecilebilecek onlisans programi. (bkz: oksimoron)
  • turhan esener'in 4 sene boyunca bostana girip lahanaları yiyen danaları örneklediği fakültedir, çıkanları avukatlık stajına bile almıyorlarmış diye duydum. odtü hukuk'la sürekli didişen fakültedir ayrıca, yok sen daha iyisin, ben daha iyiyim diye. ama bence itü hukuk ikisine de basar...
  • deniz gökçe'nin dekanlığa aday olacağı söylentileri üzerinde gezinen fakülte. söylentiye göre orta kantin'de "futbol hakkında bile yazı yazabildiğim bu ülke de dekanlığı bana çok görmeyin" pankartı açan gökçe
    ilk iş "erinç yeldan"ı kovacağım demiş, hukuk formasyonu üzerine yapılan dedikodulara akşam gazetesinde yazdığı yazıları gösteren gökçe evli ve iki çocuk babasıdır. biri sarhoşken olmak üzere iki dil bilmektedir. evcimen'e "sen bizim gazetenin pazar ekinde yaz, müzik filan" dediği rivayet ediliyor.
  • diplomasına sahip olduğum über bölüm. diplomasını öyle herkese göstermem, sahip olduğumu her yerde söylemem. kıymetinizi bilin.
  • internette oyun esnasında birisi bana boğaziçi hukuk'ta okuduğunu söylemişti, ben de ona tüccarım dedim, insan satıyorum. "çok garip" dedi. ben de 'ama senin boğaziçi hukuk'ta okuman bana hiç garip gelmedi' dedim. "tabi ki gelemez benimki çok normal bi durum" dedi.
  • çevremdeki her insanın istediği ama asla var olmayan fakültedir. "sen artık tercih dönemindesin cahil pezo bari araştıraydın istediğin bölümü" dedirtir. bir benzeri için (bkz: boğaziçi tıp fakültesi)
  • odtü tıp'la beraber girmesi imkansız olan bölümlerdendir.
  • 5-10 yıla kalmaz boğaziçi üniversitesi hukuk fakültesi açılır. şüphesiz ki 40-50 öğrenci kabul edilen, öss'de ilk 300-500'de yer alan öğrencilerden oluşan butik bir fakülte olacaktır. malum, öğrenim dili ingilizce olup, hocalarının çoğu uluslararası üne sahip hukuk fakültelerinde master, doktora yapmış olacaklardır. bize de "sözlüklerde" kelam etmek düşecektir. ulan , bu okula giremiyorsak da hiç olmazsa hakkında kelam ediyoruz.

    edit: dokuz ay sonra yanıldığımı söylemeliyim; ingilizce şartı aranmayacağı gibi hocaları alabildiğine vasat olacak sanırım. her şeyde olduğu gibi burada da kaliteyi düşürecekler. adamlar kaliteye düşmanlar; kaliteli olan her şey bir yerlerine batıyor.
hesabın var mı? giriş yap