• shia labeouf ve stellan skarsgård'ın başrolünde olduğu film. adından anlaşılacağı üzere björn borg ve john mcenroe mücadelesini anlatıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=vg0qjbqvp44
  • daha ziyade borg filmi olmuş. yönetmen zaman zaman mcenroe'ya da dönüyor, ama bu film borg'un filmi olmuş. ekran süreleri hesaplanırsa shia'nın fazla görünmediği anlaşılır. öyle ki mcenroe'nun çocukluğuna dair 1 ya da 2 sahne var, ama borg'un çocukluğuna sürekli dönülüyor. denge sağlanamamış yani, sağlansa iyi olurdu, mcenroe'yu da tanımak isterdim. film sadece izlenim yaratıyor, karakteri derinleştirmiyor. ha rol için shia da doğru bir seçim olmuş. zira nasıl ki mcenroe tenis setlerinde uygunsuz hareket eden birisi ise shia da öyle biri. tenis maçlarına gelirsem... ne yazık ki çoğu maç sıkıcı çekilmiş. kurgu da kötü. final maçı (borg - mcenroe) dışındaki maçlar heyecanlı bir şekilde kurgulanamamış. final maçıysa daha iyi kurgulanabilirdi, gene de şu haliyle de heyecanlandırıyor. ama neticede vasatı aşamıyor film.

    spoiler

    mcenroe'nun sürekli küfretmesi, bağırıp çağırması, her şeye itiraz etmesi tamamen rakibini yıpratmak amaçlı. serena'nın sürekli bağırmasını hatırlattı. hatta defalarca kez bağırmaması konusunda uyarılmıştı serena ama aldırmamış o ünlü çığlığını her maçta defalarca kez tekrarlamıştı. mcenroe da çirkeflik yaparak maçları kazanmaya çalışmış ama tabii ki bu yeterli değil, yetenekli bir tenisçi. zaten bu filmdeki maçtan bir yıl sonra kupayı kazanmış.

    spoiler
  • tenisin büyük ölçüde konsantrasyon oyunu olmasından ötürü borg’un karakter gelişimini yansıtırken ağırlıklı olarak sinirini nasıl yenmiş sorusuna cevap arıyor olunmasını takdir ediyorum. ancak gerek iki karaktere verilen dengesiz senaryo süresi olsun gerek kurgunun ele yüze bulaştırılması olsun filmi aşağılara çeken etmenler. özellikle maç sahneleri maalesef çok kötüydü.
  • (bkz: borg mcenroe)
  • (bkz: #73873582)

    bu basligin da duzeltilmesi ya da film icin dogru basliga yonlendirilmesi dilegi ile.
  • idman ve maç sahnelerini yüzeysel bulsam da pek beğendiğim film olmuştur. biraz daha derine inilebilirdi sanki. tamam rocky izlemiyoruz ama tenisle ilgili bir iki bilgi edinirdik.

    mcenroe'nun daha az süre alması filmdeki dünya ile paralel olduğndan benim için bu durum çok da sırıtmadı.

    bu arada o kadar içinde tutma borg. hasta falan olursun. *

    8,5/10
  • nordik bir film olduğu için biraz taraf tutulmuş. hatta nordik ülkelerde film vizyona direk 'borg' ismiyle vizyona girmiş.

    antrenmanlar, maçlar sıkıcı geçsede. en çok süreyi ve rolü oyuncuların pskolojik durumları çalmış. vallahi ben de en az onlar kadar gerin gerin gerildim. sinirlerim bozuldu.
hesabın var mı? giriş yap