• bu konu uzerinde bir hayli dusunmuslugum oldugundan iki cift laf etme hakkini buldum kendimde. bir kere zamane erkeklerinin kafasindaki es olgusu hala annelerimiz ayarinda ev isi yapan, cocuk bakan, sosyallik konusunda belli sinirlar icerisinde gidip gelen kadinlardan olusuyor. zamane kadinlari ise tam aksine daha ozgur daha sosyal. ellerine para geciyor bunun verdigi bir 'sen kimsin' edasi var ki bence bu cok yanlis. kisacasi kadinin bu kendini bulmus saglam tavri erkegin beklentilerine ters dusebiliyor bence ana nokta bu.

    ayrica beklentisi olan sadece erkek degil kadin da 'yillarca emek verdim artik rahat olayim, kocam zengin olsun ee her seyimiz de evlenmeden hazir olsun' kafasinda biraz.

    oysa bizim ailelerimizi guclu yapan sey bir seyleri birlikte elde etmek belki sifirdan baslayip hayallere ulasmakti. bunun farkina varildigi taktirde cok daha mutlu aileler olacagi kanisindayim.

    kisisel ozellikler-durustluk, tahammul, saygi- eksiksiz olursa bir de tadindan yenmez omurluk olur diyorum ben.

    edit: sevgiden hic bahsetmemisim, sevginize ve hatta daha onemlisi ten uyumunuza emin olmadiginiz biriyle evlenmezseniz heyecaniniz ve tutkunuz da stabil kalacaktir. bu da o insanla omur gecirmekten sıkılmamanız anlamina gelir e haliyle bosanmazsiniz
  • konuşamadığınız insanlarla evlenmeniz e aşk meşk bitince konuşamadan gitmiyor tabi.
  • boşalma oranlarında ki azalmayla ilintilidir.
  • insanlar yüzdesel olarak daha çok boşanıyor demek ki. sadece sayı değil oranı da artıyorsa
  • otuz yaşına kadar götünü toplama becerisinden yoksun olma.

    yahu yüksek lisansa hazırlanıyorsun diye annen odana hala kek poğaça taşıyorsa, iki-üç yıl sonra gelen medeni hal değişikliğinden ne umuyorsun ki?
  • en büyük sebebi aldatma olsa gerek.
  • sosyolojik bir gerçekliktir. zamanın ruhudur. bireyselleşme, kadının benliğini kazanması, televizyon ve yeni medya, internet, artan gelir seviyesi, ulaşımın kolaylaşması vs...bu böyle uzar gider. bütün dünyada böyledir. türkiye'ye özgü değildir. kalıcı evlilik zordur. herkesin harcı değildir. özveri ve karşılıklı diyalog ister. dinlemeyi ve konuşmayı bilmek gerekir. öz yeterlilik gerekir. saper aude...
  • 1. eşlerin çalışıyor olması.
    2. eşlerin eğitim düzeyinin yüksek olması.
    3. devletin kadın-erkek eşitliğini sağlaması.

    her iki cinside özgür karar almaya iten bu üç sebep eşlerin birbirine zoraki tahammül etmesini engeller.

    gelişmiş devletlerde boşanma oranı yüksektir.
  • gozlemledigim ve sahit oldugum kadariyla, kadinlarin nikahtan sonra 180 derece aciyla kisiliklerini dondermesi, karakterini kaybetmesi ya da nikaha kadar rol yapmasi.
  • üniversite eğitimi yada çalışan kadın falan değildir efendim çiftlerin karşılıklı olarak birbirlerini anlamak istemeyişleri, tahammülsüzlükleri, aynı evde yaşamaya alışamamaları, ufak bir hoşlanmayı aşk zannetmeleri, evlenme olayını evcilik oyunuyla karşılaştırmaları, benim duruşu egoizm ve buna benzeyen bir sürü bahaneler silsilesi.
hesabın var mı? giriş yap