aynı isimde "bosch" başlığı da var
  • michael connelly'nin roman karakteri harry bosch'tan uyarlanan amazon'un dizisi.

    “bosch” is a police procedural based on michael connelly‘s novels about harry bosch, a veteran police homicide detective with the los angeles police department. the pilot was written by connelly and treme co-creator/executive producer eric overmeyer, who are executive producing with fabrik’s henrik bastin and mikkel bondesen. bosch has been at the center of or featured in 20 novels by connelly, starting with the 1992 the black echo and most recently, last fall’s the black box."

    http://www.imdb.com/title/tt3502248/reference
  • 13 şubat'ta bütün bölümleri amazon prime'da yayınlanacak olan polisiye dizi. başrolünü titus welliver üstleniyor.

    http://acikanten.net/?p=15189
    http://acikanten.net/?p=20112
  • the wire'dan cedric (lance reddick) ve marlo'yu (jamie hector) da kadrosunda bulunduran, michael connelly'nin roman kahramanı harry bosch adında hafif arızalı bir cinayet dedektifinin hikayesini anlatan dizi. ilk bölüm itibariyle az biraz behzat ç. tadı aldım desem yeridir.

    --- spoiler ---

    every murder is the tale of a city.

    --- spoiler ---
  • house of cards'in karsisina cikarmamalari mantikli olmus.

    siradan bir dizi.
  • isminde ürün yerleştirme bulunan dizi.
  • iyi bir noir olmasını sağlayabilecek elementler varken, lance reddick'in her dizide kendini tekrarlayan otorite figürü karakterleri gibi geri dönüşümden çıkmış vasat bir polisiye olmakla yetinen dizi. oysa nasıl da sevinmiştim titus welliver sonunda bir başrol alınca. onun hatrına diziye 5 bölüm şans verdim ama konu ve diyaloglar gittikçe zayıflayıp monotonlaşınca bu evliliğe son noktayı koymanın zamanı geldi.

    hadi anladım, kötü yazılmış bir psikopat antagonistin var, o zaman ana karakterine derinlik verirsin. harry bosch'un iki boyutlu sıradan pulp roman karakteri kalmasının nedeni senaristler mi, yoksa kitaplarda da mı böyle bilmiyorum ama bu diziyi izlemek yerine gönül rahatlığıyla gidin the wire'ı yeniden izleyin.
  • jeneriği güzel olan sıradan bi polisiye dizi. türün meraklısı değilseniz bakmaya değmeyecek bi iş olmuş.
  • 10 bölümlük 1. sezonda çocuk cinayetini konu alan, yalın ilerleyen ama derin izler bırakan polisiye draması.

    hepsi birbirinden başarılı oyuncular, dizi takipçilerinin aşina olduğu isimlerden oluşuyor..

    dizinin müzikleri de the wire ve treme'den tanıdığımız blake leyh'e ait.
  • 2. sezon onayı alan amazon dizisi.

    http://acikanten.net/?p=21319
  • --- spoiler ---

    son zamanlarda izlediğim en güzel polisiye/drama dizilerinden birisi.
    her bölüm yeni bir olay çözülmediği için insanlara yavan gelen bir yapısı olabilir fakat insanın içine işleyen bir hikayesi, harika oyuncuları, muhteşem müzikleri var.

    house, dexter, behzat ç. gibi baş karakterinin adını taşıyan dizilerden farklı olarak, protagonist karakterimiz aslında oldukça normal bir karakter. genellikle baş karakterin adını taşıyan dizilerin en temel özelliği o karakterin çok önplanda olan bir özelliğinin, bir aykırılığının olması iken bosch'da bu yok. lapd'de çalışan kıdemli, başarılı ama son derece normal bir polisin hikayesini anlatıyor. elbette ki bosch karakteri kötü, boş bir karakter anlamında söylemiyorum bunu. aksine diziyi daha realist bir havaya sokuyor.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap