• latin amerika 'da geçen çocukluğundan bu yana korku sineması hayranı olan yönetmen.
    senaryosunu hayranı olduğu ucube romanları yazarı hp lovecraft'ın bir romanından bizzat uyarladığı
    "reanimator"u kendi imkanları ile çekip yönetti. film bugün korku sineması klasikleri arasında sayılıyor. daha sonra başka lovecraft film adaptasyonları "from beyond" ve "necronomicon" ; "society", "return of the living dead 3", "the dentist", "the guyver", "crying freeman" gibi filmlerle uluslararası ün kazandı. filmlerinin en çekici yanı kendine özgü tadı olan kara mizah anlayışıdır.
    "honey,i shrunk the kids" ise disney için yaılmış bir çocuk filmidir.
    sanatçı filmlerinin korku sinemasından ziyade fantastik sinema kategırisinde algılanması gerektiği düşüncesindedir.

    öte yandan sevmeyeni de çoktur. ama ne olursa olsun korku sinemasında kendine has bir yer edimiş sayılabilir

    · beyond re-animator (2003)
    · the darkness (2002)
    · faust, love of the damned (2001)
    · arachnid (2001)
    · dagon (2001)
    · progeny (1998)
    · the dentist ii (1998)
    · the dentist (1996)
    · crying freeman (1995)
    · ticks (1994)
    · return of the living dead 3 (1993)
    · necronomicon (1993)
    · the guyver (1991)
    · silent night, deadly night 5: the toymaker (1991)
    · the bride of re-animator (1990)
    · silent night, deadly night 4: initiation (1990)
    · honey, i shrunk the kids (1989)
    · society (1989)
    · dolls (1987)
    · from beyond (1986)
    · re-animator (1985)
  • ilk reanimator'ın yönetmeni değil yapımcısıdır. reanimator serisinden, bride of reanimator ve beyond reanimator'ı yönetmiştir.
  • filipinler doğumlu yönetmen.

    yuzna’nın çocukluğu ve gençlik yılları porto riko, panama ve nikaragua’da geçer. korku türüne gönül vermiş olan yuzna, kankası ve meslektaşı stuart gordon gibi tam bir h.p. lovecraft hayranıdır. yuzna aynı gordon gibi pek çok lovecraft hikayesini sinemaya uyarlar. sadece yönetmen değil senarist ve yapımcı kimliği ile de gündeme gelir. yuzna ispanya macerasından önce abd’de pek çok bağımsız korku filmine imza atar. bunlar arasında yönetmenliğini yaptığı society (1989), bride of reanimator (1990), initiation: silent night, deadly night 4 (1990), return of the living dead 3 (1993), necronomicon (1993, bölümlerden biri), the dentist (1996, ki seyrettiğim ilk yuzna filmiydi), senaryosuna katkıda bulunduğu from beyond (1986, yönetmen stuart gordon), honey i shrunk the kids (1989, yönetmen joe johnston), yapımcılığını yaptığı reanimator (1985, yönetmen stuart gordon), dolls (1987, yönetmen stuart gordon), warlock (1989, yönetmen steve miner) gibi filmleri sayabiliriz.

    1999 yılında ispanya’ya giden yuzna burada barcelona kökenli filmax şirketi altında fantastic factory isminde bir yapım şirketi kurar. amacı orta ve düşük bütçeli korku, bilim-kurgu ve fantastik filmler için yapım hizmeti sağlamak olarak özetleyebileceğimiz şirket hız kesmeden filmler üretmeye devam etmektedir. birçok yönetmen ve oyuncu fantastic factory sayesinde hayallerine ulaşmak için ilk adımlarını atma şansını bulmuşlardır. bir lovecraft hayranı olarak sinema uyarlamalarında her zaman gordon’u yuzna’ya tercih etmişimdir. hatta daha da ileri giderek birkaç istisna hariç yuzna’nın filmlerinden pek hazzetmediğimi bile söyleyebilirim. ama bağımsız korku sineması adına yaptıklarına baktığımda saygıyı hakettiğini sesim titremeden söyleyebilirim.
  • iyi kötü film sitesinden tolga demirtaş'la yaptığı röportajda, türkiye’de bir film yapmak istediğini söyleyerek, bizlerin ağzına bir parmak bal çalan yönetmendir..
hesabın var mı? giriş yap