• vatan gazetesinin usta foto muhabiri. meslek hayatına aktüeldergisi'nde basladı daha sonra yeni binyılve sabah'ta gorev yaptı. makedonya, afganistan ve ırak gibi bir çok sıcak bölgede çalıştı. çok iyi fotoğraflar çekti. ayrıca 2003 metin göktepe fotoğraf ödülü'nün sahibi. gazeteci nazan bilgiç ile evli. çok sevilen ve hakikaten delikanlı bir arkadaştır kendisi. burak kara'nın fotoğrafları için: www.burakkara.com
  • turkiye'nin en "sahici" foto muhabirlerinden. kamerayla harikalar yaratan, korkmadan her turlu savas ortamina giren insan.
  • vatan gazetesi'ne yakışmayacak derecede temiz, düzgün ve yetenekli bir foto muhabiri. hem işinde hem de özel yaşamında sevilen ve özlenen insan.
  • kanları donduracak canilikte bir oluşum olan kötülük, bıngıllık ve dolmalık kardeşliği'nin en bıngıldak üyesi
  • savaşı fotoğraflayabilen, cesur ve bol ödüllü fotoğrafçı, şimdilerde röportajları fotoğraflıyor, ama potansiyeli büyüktür.
    http://www.bianet.org/2003/04/03/17910.htm
  • fotograf makinasini konusturdugu kadar fender stratocaster'ini da konusturan foto muhabiri. turkiye'nin genc yeteneklerinden. pink floyd, jimi hendrix, ozzy osbourne ve led zeppelin hastasi bir ultraslan
    irak savasini izleyen sayili gazetecilerden. bagdat bombardimani haberini calistigi gazeteye the doors'un 'the end' sarkisinin girisiyle yazdirmis ve o haber sur mansetten söyle vermistir:
    "apocalypse now, yıllar önce daha ilk gençliğimde seyretmiştim francis ford copolla'nın bu baş yapıtını. sinema tarihinde çekilmiş en efsanevi savaş filmi olan apocalypse now 'kıyamet' the doors'un ünlü 'the end' şarkısıyla açılır. ve vietnam'da bir bölge amerikan ucaklarının bombardımamına uğrar.
    buraya kadar tek dostum
    buraya kadar sevgili dostum
    ertelediğimiz tüm planlarımız buraya kadar,
    inandığımız her şey buraya kadar
    bir daha gözlerine bakamayacağım biliyorum..
    fonda jim morrison'ın the end şarkısının bu etkileyici sözleri eşliğinde 10 dakika boyunca her yer cehenneme döner. lise yıllarımı hatırlıyorum. evimizde 1991 yılının soğuk bir şubat ayında televizyonun karşısında çay ve battaniye eşliğinde 'canlı' olarak seyretmiştim bağdat'ın bombalanmasını. peter arnett ekranlarımızın karşısındaydı. şimdi aynı peter arnett ile kader birliği yapıyoruz filistin otelinde. ve bugün takvim yaprakları 21 mart'ı gösteriyor. bağdat'ta zaman aynı 1991'de olduğu gibi yine durdu. önce saldırının olacağını bildiren sirenler çalmaya başladı yaklaşık bir dakika sürdü. sinirleri geren siren sesinin ardından ilk bomba bağdat yakınlarında bilinmeyen bir yere düştü. dipten geşen kuvvetli bir ses yayıldı çevreye. ve saat 20.35'i gösterirken onlarca bomba ve füze indi bağdat'a. ortalık cehenneme döndü birden. aklıma yıllar önce seyrettiğim copolla'nın baş eseri geldi. aynı açılış sahnesi gözümün önünde ceyran ediyordu. ama tek bir farkla bu yaşananlar gerçeğin ta kendisiydi."
    gecenlerde iran izlenimleri mukemmel fotograflariyla calistigi gazetede sayfa sayfa yayinlandi sonra baskalari da takllit etti ama nafile. paris match, stern ve der spiegel'de duzenli olarak fotograflari yayinlaniyor. 30 yasinda boyleyse ileride bu cocuk bab-ı ali'yi sarsar.
    bugunlerde beyrut'tan savasi izliyor
  • beyrut'tan bildiriyor şu günlerde. bu konuda söyleneceği robert capa söylemiş zaten.
    biz esenlikler diliyoruz kendisine. bir de beyrut - amasya hattında bol güneşli günler
  • 14 nisan cumhuriyet mitingi'nin belki de en akilda kalan fotografini cekmis foto muhabiri.

    fotograf ve öyküsü icin
    (bkz: http://www.gazetevatan.com.tr/…=116415&categoryid=1)
  • son ankara cumhuriyet mitinginde cektigi fotografla ulke ve dunya gundemine oturan muhabir. fotografin konusu soyle: nobet tutan asker aglamaktadir sade vatandas ,bir amca, da mendiliyle onun goz yasini siler.
  • aşırı yetenekli çizer, grafiker ve ressam kişilik.

    http://buka-limon.deviantart.com/gallery/ ' den takip edilebilir.
hesabın var mı? giriş yap