• (bkz: hangi zeka)
  • dinlere inanan insan zekasından pek de farklı olmayan insandır. ha, insanın zekasını bu şekilde ölçebilir miyiz, o ayrı bir konu.
    ancak, kişinin doğduğu zaman yıldızların konumunun karakteri üzerinde etkili olduğunu ve yapması, dikkat etmesi gerekenler hakkında ona fikir verdiğini düşünmesi aşırı derecede saçmadır.
    bunu hobi olarak okuyan insanlar tanıdım ve eyvallah dedim fakat bunu yaşam biçimine şekil verecek düzeyde ciddiye alan insanları anlamakta güçlük çekiyorum.
  • (bkz: burç erkeği vs burç kadını)

    burada yazmıştım, makâle linkleri de verdim. görüyorum ki kimse okumamış, hâlâ mükemmel birlikteliğin sırrını “burç uyumu”nda arayanlar, en iyi erkek burcu x diyenler vs. var. kusura bakmayın ama burçlara inanan insan vasat bir zekâya sâhiptir. montaigne denemeler'inde şöyle diyor bu insanlar için:

    “kolayca inanmayı akılsızlığa, saflığa ve bilgisizliğe vermekte haksız değiliz her zaman. şöyle bir şey öğrendiğimi sanıyorum eskiden: inanç, ruhumuza bastırılan bir damga gibidir; ruh ne kadar yumuşak ve boyun eğmiş olursa, onu mühürlemek o kadar kolay ve kalıcı olur. hele ruh boş ve ağırlıksız olursa, ilk inandırmanın altında daha kolay boyun eğer.”

    montaigne-denemeler (akıldışı gerçekler)
  • burççuluğa hayır!
  • uzay boşluğunda salınan gezegenlerin hareketi sonucunda ortaya çıkan enerjinin, karakterlerine etki edeceğine inanan insan zekasi ne kadarsa o kadardir..

    not:alayinin zeka seviyesi en üst seviyededir. burcunda öyle yazar.
  • okuduğum şu entiriyle (bkz: #135004019) birkez daha fark ettim ki: "aşşırı düşüktür"
    burç safsatasıyla uğraşanlar artık o kadar kafayı yemişler ki çok beğenip deli gibi hoşlandıkları insanla anlaşamadığı burç olduğu için ilişkiye başlamıyorlar ya da yukarıdaki entaride de görüleceği üzere başlayıp evlenseler bile boşaninca bunun nedenini burç uyumsuzluğuna bağlıyorlar. oysa bir insanın karakterini, kişiliğini, başına ne geleceğini, nasıl bir hayat yaşayacağını doğduğu aya denk gelen burç belirleyemez. böyle bir şeyin imkanı yoktur! bu, kahve ya da sakız falına inanmak gibi bir şeydir. ve tüm bunlara inanıp, savunmak, hayatını buna göre yaşamak ciddi anlamda zekâsızlik göstergesidir nokta

    d: sonradan akıla gelenler.
hesabın var mı? giriş yap