• leonard gersche'dir bunun yazarı.
  • "little donny in the dark", "donny dark" kelime gruplarının sıkça geçtiği film. insana "acaba?" dedirtiyor.
    (bkz: donnie darko)
  • sırf goldie hawnın güzeliiği için bile seyredilebilecek, çok hoş diyaloglara sahip; saf, güzel film.
  • hafif masalsı, romantik dram tarzında 1972 yapımı film. filmde evin tasarımı ve ev sahnelerinde ki oyunculuklar hafif tiyatroyu andırmaktadır.
    goldie hawn denile kişiden nefret ettiğim halde creditse kadar jill in o olduğunu farkedememiş olmamda kadının zaman içinde ne kadar rezil hale geldiğini gösteriyor sanırım.
  • tekrar tekrar ayni zevkle izlenebilen, seker gibi, lolipop gibi, hippi esintili sahneleri ve tavirlariyla hairi yine yeni yeniden tavaf ettiren sicacik film. *

    gozleri gormeyen* erkek karakterimiz don baker (edward albert), son derece sicak, icten, muzige yetenekli, ozgurluk atesiyle yanip tutusan romantik bir karakterdir. kendisine cok duskun olan annesi, kucukken cocuk romanlari yazmis ve ana karakteri gozleri gormeyen bir kahraman / anti kahraman olan ufak bir cocuk olarak tasvir etmistir (donny dark). bu cocuk bir kahramandir, gozleri gormedigi icin duyulari cok gelismistir. kilometrelerce otedeki suclari bile farkeder ve cozume kavusturur, diger tum kahramanlar gibi. don baker, bu hikayelerden alay ve utancla soz eder.**

    bu ozelligi ile gercekten donnie darkoya ilham vermis bir isim olarak kabul edilebilir. *

    hayatin getirdigi zorluklardan -yani insani problemler (bedensel hastalik / ozur, korluk, zihinsel hastalik / ozur), maddi sikintilar, ailevi problemler (bosanma, baskin / ezik anne / baba, kardes)- fiskirdiklari tespit edilen super kahraman / anti kahraman tezini alttan alta destekleyen samimi bir senaryoya sahiptir bu film.

    filmle ilgili bilgiler icin http://www.imdb.com/title/tt0068326/ adresine bakabilirsiniz.
    ayrica (bkz: her basarılı erkegin arkasında bir kadın vardır)
  • eileen heckart, filmdeki roluyle oscar odulu kazanmistir.
  • film alır başka dünyalara götürür izleyeni. gölge görüşü kavramını hayatımıza kazandırmıştır, anlatımı gerçekten etkileyecidir. replikleri hafızada yer eder.
  • goldie hawn'ın ısırma isteği uyandırdığı şeker gibi bir filmmiş, cnbce yayınlamasa çok hoş bir şey kaçırıyor olacakmışız.
  • sadece 4 karakterle, az mekanda geçen muhteşem bir film. goldie hawn'ın gençlik dönemininde ne kadar şirin olduğunu ve aynı zamanda ne kadar da başarılı bir oyuncu olduğunu gösterir, zira filmi o sürükler. ancak hakkını yememek lazım ki diğer 2 ana karakterde (don ve annesi) çok başarıyla canlandırılmıştır. özellikle film başında jill ile don ilk tanıştıklarında don'un kör olduğunu öğrenince bir garip olursunuz zira siz de bunu beklemektesinizdir..
    film ayrıca muhteşem dialoglara sahiptir, ki bu da adeta tiyatro oyunu yapısındaki bir film için doğaldır.

    bir de şu sahnede çok gülmüştüm:
    jill - are you homosexsual?
    don - no, just blind.
  • zaten tiyatrodan sinemaya uyarlanmıştır yanlış bilmiyorsam, o yüzden tiyatrovari diyaloglar gayet doğal.
    bu arada gördüğüm en başarılı âmâ tiplemesi bu filmdedir.
    özellikle filmin sonlarında don ve jill arasındaki gitme-kalma konuşmaları bambaşkadır sanki.
hesabın var mı? giriş yap