• dost kitabevi yayınları'ndan çıkan richard chapman tarafından yazılan gitar üzerine sağlam bir referans kitabı. asıl yayıncı dorling kindersley genelde bu tip renkli, kaliteli baskılı referans eserli ile ünlü.
    kitap ünlü gitarist les paul'ün önsözü ile başlıyor. gitarın kökenleri, ilkel temsilcileri, yaratıcıları ve geliştiricileri üzerine detaylı bir tarihçe ile hem klasik* hem de modern elektrikli* enstrümanlar hakkında bilgiler içeriyor. detaylı fotoğraflar, kaliteli bir baskı ve kuşe denen kağıtla desteklenmiş.
    kitabın asıl odaklandığı nokta ise, temelden (gitar nasıl tutulur) caz progresyonlarına kadar uzanan yelpazede gitara ilgi duyanlara bilgi vermek. hem klasik hem elektro üzerine teknikler de kitapta yeralıyor. major ve minor gamlar, akorlar, temel blues ve caz gamları, zaman değerleri, akorların değişik perdelere taşınması, doğaçlama ve benzer konularda bilgi alınabilir.
    son bölümlerde elektro gitarların ayrılmaz unsurları olan amplifikasyon ve efektler elden geldiğince işlenmiş. son olarak da gitarların bakımları ve entonasyon gibi bazı teknik ayarlar hakkında da malumat bulmak mümkün.
  • 3. baskısı bugün elime ulaştı. çok güzel ciltlemişler.
hesabın var mı? giriş yap