• bir rafına 2 tencere sığıyorsa, şişe bölümüne de 2,5 litrelik pet şişe sığıyorsa hemen alın, hiç kaçırmayın.
  • ikinci el alacaksanız yanınıza azıcık elektronikten falan anlayan birini ne bileyim bi mühendisi falan götürün yoksa bizim evdeki gibi "beni niye aldınız lann!!" diye çığlık çığlığa isyan edebilir buzdolabı. yan taraftaki teyze zaman zaman balkona çıkıp bizi yokluyor ölüyor muyuz kalıyor muyuz noluyor böyle diye. duvarlar titriyor sesinden... :(
  • teknosa'da samsung inverter buzdolabı 1.000 tl civarıydı. evdeki eski olsa alırdım.
  • ögrenciyseniz almayin. kis geliyor, alti üstü 3-5 yumurtanizla bir parca peyniriniz olacak, onlarida balkona koyarsiniz.
    (bkz: nostradamus)
  • ne kadar büyük alıyorsanız o kadar çok dolduruyorsunuz, ben bunu gördüm.
    o yüzden olabildiğince küçük buzdolabı alın, her türlü iş görür.
  • beko olmaması

    arkadaş bu nasıl bir teknolojidir ki 1975'te aynı firma tarafından üretilmiş arçelik dolap canavar gibi çalışırken . 2014'te üretilimiş beko 3 yılda bozulmaktadır.

    bunun başka açıklaması olamaz.
    (bkz: planned obsolescence)

    ayrıca elektrikli süpürge kadar umursanmayan tavsiyelerdir.

    herkes mi memnun dolabından anlamadım.
  • a+ ile a+++++++++ arasinda devasa farklar yok, bu genellikle satis pazarlamasi oluyor.

    fakat tasarruflu buzdolabi alacaksaniz ustundeki kwh ibaresine bakip yillik elektrik masrafi hesaplamasini yapin.

    yillik kwh yakimi 340(atiyorum) olan bir a+ buzdolabi, a++ buzdolabindan daha iyi olabiliyor.

    soyle ki: yillik elektrik tuketimi 340 kwh enerjili a+ buzdolabi yillik 155 lira gibi bir elektrik harcamasi yapiyor. bunu 5-6 yil gibi uzun vadeli kullanirsaniz 930 lira elektrik masrafi oduyorsunuz totalde.

    yillik 300 kwh enerji tuketimli a++ sinifi bir buzdolabi ise daha az enerji harcamasina ragmen, fiyat olarak daha fazla olabiliyor (misal: 1000 tl daha fazla olabiliyor). bunun sebebi: firma satis temsilcilerinin buzdolabini susleyip puslemeleri, birtakim gereksiz eklentiler eklemeleri ve size "daha az enerji harcamasi yapiyor, tasarruf ediyorsunuz" diyerek satis yapmak istemeleri.

    yani teknik olarak a+ ile a++, a+++ arasinda ucurumlar kadar fark yok. hatta tasarruf konusunda -ki biz turkler bir beyaz esyayi minimum 7-8 sene kullaniriz- a+ ev aletleri uzun donemde daha kullanisli. cunku onca senede a+ buzdolabindan ettiginiz enerji tasarrufu, a++ ve a+++ buzdolaplarina vereceginiz ekstra ucretten daha fazlasinin cebinize kalmasini sagliyor.

    yani tabii a++ ya da a+++ buzdolabinin ic dizayni, litre hacmi ya da dis goruntusu daha hos, daha alinasi olabilir o da ayri konu tabii. ben sadece tasarruf yonunden ele aldim.
  • siz siz olun derin dondurucudan şaşmayın.
  • arçelik almamanız için gerekli sebebi yazıyorum
    4 yıllık buzdolabımız çok fazla ses çıkardığı için servisi bir kaç kere aramıştık her seferinde geldiler düzelttiler 100er lira alıp gittiler eyvallah bunda bir şey yok
    sonra bir gün soğutmamaya ve dondurucu kısmındakiler erimeye başladı biz de servisi aradık üç gün sonra geleceklerini bildirdiler o sırada babamın bu işlerden anlayan bir arkadaşı geldi baktı motora, dedi ki motorda fabrika hatası var. servis geldiğinde söyledik kabul ettiler ama bu buzdolabından artık üretilmediği için sadece motoru değiştirdiler ve gelen görevli bunu merkeze bildirmediği için bin lira aldılar.
    bundan üç ay sonra yine aynı şekilde soğutmamaya başladı biz de servisi aradık bu sefer yeni buzdolabı yollayacaklarını ama 4000 liralık buzdolabının yarısını ödememizi söylediler. yani 4000 liralık buzdolabını kullanıcı hatamız olmamasına rağmen 3500 lira ödedik.
  • beyaz esyanin babasi olan ancak artik “beyaz” renk bulmanin zor oldugu buzdolaplaridir.
hesabın var mı? giriş yap