• çalışanı kimi zaman gururlandıran, kimi zaman utandıran küçük ama etkili detaylardır.

    örnek olarak;

    - satış alanında çalışan kişiler arasında şirketin verdiği arabanın marka modelinden ziyade aracın üzerinde şirketin logosunun olup olmamasıdır.

    - şirketin verdiği aracın herhangi bir kullanım veya benzin sınırının olup olmamasıdır.

    - özel günlerde, bayramlarda vb. günlerde her çalışana ayrı bir paket, hediye vb. göndermesidir.

    bunlar daha çok çeşitlendirilebilir. bir işle alakalı araştırma yaparken bu ve bunun gibi parametrelere bakarak kabaca bir fikir sahibi olunabilir.

    (bkz: bence böyle)
  • sigortayı tam yatırması.
  • özel sigorta
    dedikoducu çalışan azlığı
    yıllık izin, rapor
  • - patronun, çalışanlarla olan münasebeti

    - çalışılan ofisin konumu

    - şirketin internet sitesinin arayüzü

    önemli şeyler bunlar.
  • bence şirketin kalitesini direkt olarak çalışanları belirler, iş arkadaşlarınızla (müdür,yönetici dahil) uyum içinde 0 gerginlik ile profesyonelce çalışabilmek, takım olarak belli zaman aralıklarında iş dışında aktivitelerde bulunabilmek bununla beraber iş ile arkadaşlığı da ayırabiliyorsanız tadından yenmez.
  • -şirket aracı değil, tahsis edilmiş şoför vermesi
    -özel sigorta artık lüks değil, tartışılması bile şirketin kalitesini düşürür, poliçenin geniş kapsamlı olması (hastalık durumunda yurtdışından uçak ya da helikopterle nakil vs)
    -maaşları zamanında yatırması mevzusu kesinlikle konu dışı zaten
    -mesai doldurma derdi olmaksızın iş bittiğinde mesainin bitmesi (fazla mesai gerektiren durumlarda hakkının fazlasıyla ödenmesi)
    -yasanın belirlediği yıllık izinlerin sabitliği dışında (şirket bünyesinde çalışma süresine bağlı olacak şekilde) ekstradan her sene 1 ya da 2 hafta yıllık izin hakkı
    -cuma günleri 16-20 arası şirkette happy hour (sınırsız içki, atıştırmalık ve müzik)
    -yılbaşı gibi etkinlikleri bir mekan tutup orada gerçekleştirmek ve yapılan çekilişle en ufağı yurtdışı gezisi olmak üzere çalışanların %40'ına hediye dağıtmak
    -her ayın bir günü muhtelif yerlere xbox, playstation, langırt gibi oyun sistemleri kurup çalışanların motivasyonunu artırmak
    -düzenli olarak yurtdışına teknoloji fuarlarına göndermek
    -şirkette 5. 10. ve 15. yılını dolduran personele bonus ikramiye verip motivasyonu artırmak
    -yıllık performansına göre ve / veya özel projelerde yer alarak başarılı olan personele 1 maaş ikramiye vermek
    -hangi siyasi görüşe veya hangi dini inanca sahip olduğuna bakılmaksızın herkese fikrini istediği şekilde özgürce konuşabilme özgürlüğü tanımak
    -yöneticilerin personelin performansına verdiği puanla alacağı ikramiye miktarını belirlediği gibi, personelin de yöneticine puan vererek alacağı ikramiyede rol almasını sağlamak. (her iki tarafta da verilen puanlar arasında uçurum olması durumunda sisteme ik'nın dahil olması sözkonusu olacak şekilde tabi ki)

    şöyle bir düşündüm de, gidip yarın iş verenime teşekkür etmeliyim sanırım *
  • bence ülkemizdeki tüm şirketlerde eleman alımlarının gayri resmi referanslarla değil, cv'ye ve yetkinliğe göre adil bir şekilde yapılması en büyük kalite göstergesidir.

    edit: düşük cümle
  • ücret tabiki lan sizi gören de paradan başka sebepler için çalıştığınızı sanacak amk
  • yılbaşı partisinin lokasyonu. mesela lüks otelse, siker atar bir şirket. ama kendi ofisinde dandik bir yer ise, geçmiş olsun. kovulursunuz.
hesabın var mı? giriş yap