• ing. top
  • (bkz: cannon fodder)
  • civilization'da teknolojinin henuz cok geli$medigi caglarin rakipsiz saldiri birimi. cok yava$ ama.
    saldiri: 8
    savunma: 1
    hareket: 1
    fiyat: 40
    gereksinim: metallurgy
  • (bkz: xlr)
  • kılınç grubu'nun distribütörlüğünü yaptığı hijyen firması. hijyenik ped satış makineleri sayesinde iş ortamında fısır fısır "yanında ped var mı " diye sorma çilesini bitirir.

    (bkz: pedmatik)
  • the white stripes'ın ilk albümünden, biraz black sabbath - electric funeral'ı andıran bir şarkı.
  • the white stripes'in aynı isimli albümünden bir parça.

    outside, my door
    i locked, i loaded
    and this sound
    that you might know well
    know well

    wheels turnin'
    scratching and burnin', yeah
    i saw guns, tanks
    cannon
    cannon, yeah!

    tell me who's that writin'
    john the revelator
    tell me who's that writin'
    john the revelator
    who's that writin'
    john the revelator wrote the book of the seven seals

    christ went down on easter mornin'
    mary mother went down to see
    "go tell my disciples, to meet me in galilee"

    who's the writer?
    john the revelator
    tell me who's that writin'
    john the revelator
    tell me who's that writer
    john the revelator wrote the book of the seven seals
    yeah!

    lord above
    how can man
    be evil?
    evil
    yeah!
  • black hole recordings'in alt labeli in trance we trust'dan "itwt 546-0" katalog numarasıyla 16 nisan 2012 tarihinde release olmuş setrise vs. kay wilder parçası.

    http://www.youtube.com/watch?v=2t_ze_y8cmk#t=3m16s
  • ing. argo'da yankesici.
  • yüzyıllar boyunca ağır metal toplar, askeri silahların en vazgeçilmezi olmuştur. tüm dünyada, kalelere masif toplar yerleştirilirken, daha küçük ve daha taşınabilir toplar donanma ve korsan gemilerine eşlik ediyordu. basit demir top mermisi, bu imha araçlarının en yaygın mermisi iken, bir dizi başka korkunç mermiler de kullanılırdı.

    hot shot
    geleneksel top mermisi yeterince ürkütmediyse, demir toplar bazen ahşap gemilere karşı kışkırtıcı olarak hizmet etmek için kızarıncaya kadar ısıtılırdı. “hot shot” olarak bilinen bu yanan top mermileri, etkili ama kullanımı tehlikeli bir mermiydi. birçok kıyı kalesi, özel hot shot fırınlarıyla donatılmıştı ve topların yüklenmesinde topun barutunu erken ateşlememek için büyük özen gerekiyordu. hot shot tipik olarak 800 ila 900 ° c (1.470 ila 1.650 ° f) arasındadır ve aşırı ısınan mermi, topun içini eğebilir ve deliğin tıkanmasına neden olarak her şeyin patlamasına sebep olabilirdi. hot shot toplarına genellikle daha az barut yerleştirildi. böylece mermi, gemiyi delip geçmek yerine gemiye saplanacak ve gemiyi ateşe verecekti. yangın ve patlama riski göz önüne alındığında uss anayasası, birçok gemisinde hot shot kullanımını yasakladı. hot shot, 1800'lerin ortalarında zırhlı gemilerin ortaya çıkışı ve çoğalmasıyla tarihe karışmış oldu.

    misket mermisi
    misket mermisi, büyük oranda demir veya kurşun toplarla dolu basit bir demir kafes veya kanvas torbadan oluşan antipersonel bir mermidir. kafes ya da torba, ateşleme üzerine parçalanır ve misketleri modern bir av tüfeği edasıyla salıverir. karada, misket mermisi yakın mesafedeki kitleleri tahrip edebilir ve 18 ile 19. yüzyıllarda çok sayıda savaşta kullanılmıştır. denizde, güvertedeki mürettebata karşı etkili bir araçtı ve yelkenlerle donanımları sabote etmede avantaj sağlamaktaydı. ünlü korsan bartholomew roberts*, 1722'de ingiliz savaş gemisinden çıkan misket mermisiyle ölmüştü.

    zincir mermisi
    yelkenli gemileri demoralize eden bir başka silah da, özellikle donanımlara zarar vermek için tasarlanmış olan zincir mermisiydi. yakın mesafeden ateşlenen zincir atışında, bazen 1.8 metre uzunluğunda bir zincirin birleştirdiği iki alt kalibreli demir bilye bulunuyordu. amaç olarak son derece yanlış olmasına rağmen bu mermiler, insan uzuvları da dahil olmak üzere yollarına çıkan her şeye zarar vermek için bir geminin güvertesini ve kürek bölümünü hedef alırdı. buharlı gemilerin çıkışı ve kürekçilere artık gerek kalmaması üzerine zincir mermileri hizmetten çekildi.

    teneke kutu mermisi*
    canister shot, misket mermisine benzer şekilde çalışan bir tür antipersonel balistikti. adından da anlaşılacağı gibi çivi, dikenli tel veya diğer tehlikeli metal parçaları ile dolu ince duvarlı bir teneke kutudan oluşuyordu. ateş edildikten sonra, teneke kutu ölümcül içeriğini düşman hatları boyunca serbest bırakmak için parçalanırdı. bu uğursuz mermiler amerikan iç savaşı ve napolyon savaşları'nda yaygın olarak kullanılmıştı. barutun verimli kullanımı için aynı anda geleneksel bir top mermisi ile ateşlenmekteydi. tahta gemi gövdelerine karşı özellikle etkili olmasa da, teneke kutu mermisi atışı yapmak ucuzdu ve karasakal'ın queen anne’s revenge gemisinin batığı incelendiğinde görüldü ki, gemi teneke kutu mermileri ile doluydu.

    insanlar?
    ilk insan top mermisi, 1877'de londra'daki kurmalı bir toptan ateşlenen, “zazel” adlı 14 yaşındaki bir kızdı. savaş toplarının aksine insan ateşleyen toplar, insan mermilerini* göndermek için tipik olarak yay veya sıkıştırılmış hava kullanıyorlardı. şovda iniş kısmı, yükselişten daha tehlikeli olan kısımdır ve birçok insan toptan ateşlendikten sonra ölmüş veya ağır şekilde yaralanmıştı. şanslı zazel, ilk mermilik görevinden sağ salim dönmüştü ama 1891'deki phineas taylor barnum'un sirkinde yeniden toptan ateşlendi. ancak top bu sefer şans değil talihsizlikle doluydu ve zazel sırt üstü düşüp belini kırdı, neredeyse ölüyordu.
hesabın var mı? giriş yap