• kategori 8 olarak tv2 de yayınlanan amerikan filmi. matthew modine, maxim roy, ted whittall gib oyuncu kadrosu ile 2013 yılında çekilmiş.

    filmin özetinde:
    insanlığın sonuna doğru sayım başladı; dünya’yı büyük bir ateş topu tehdit eder ve bilim adamı dr. jane brant muhtemel tehlikeye karşı çözüm bulmaya çalışır. diyor.

    amerikalının felaket senaryosu üretme menşeli filmlerin birisi. fikir aslında orjinal ama kurgu, oyunculuk, ve amerikalının kahramanlıklarını abartma meselesini fazla olduğundan ola ola çocuk filmi olmuş bir film.

    --- spoiler ---

    güneşin enerjisini kullanarak, uzaydaki cisimleri vurmak üzere icat edilen uydu veya benzeri nesne. ilk uygulamasında arızalanır ve güneşten aldığı enerji ile güneşi vurur. güneşte önce fırtına sonrasında kara leke ve radyasyon ortaya çıkar. güya bunların elektrik ve elektronik aksamlar üzerinde tahrip yapacağı söylenir ama sonuçta 1000-10000 uydunun dünyaya düşmesi, deprem dışında bir aksiyon olmaz. yine önce amerikan başkanının kurtaralım hikayesi, yine son dakika kahramanlık yapan bir adam ki bu adamın sahilde ottan çöpten yapılama evinde uyduları izlediği elektronik devreleri var iki kapılı bu barakamsı şeyin bir tarafı külliyen açık
    kategori neden 8 sorusunun cevabı gezegeni yok edecek tehlike demekmiş
    --- spoiler ---
    fikir güzel ama doğru yönetmen ve yapımcı elinde olsaymış. ben izledim vakit kaybettim. ilgilenen olursa tavsiye izlemeyin bir şey kaybetmezsiniz
hesabın var mı? giriş yap