• an itibariyle emekliye ayrılan eski yargıtay tetkik hakimi ve yarsav yönetim kurulu üyesi. ayrılma gerekçelerini de şöyle sıralamış:
    "hsyk’nın olumsuz tasarrufları nedeniyle artık yargıç ve savcıların sağlıklı karar verebileceğine ihtimal vermediğini belirten çelik, yargıtay ’da 20 civarında hakim ve savcının yakın zamanda kendisinin istifa etmesine neden olan gerekçelerle emekliye ayrılacağını söyledi. çelik, “biat, bedelli ikbal beklentileri, blok oy uygulamaları, koltuk ve yaranma hesaplarının varlığı midelerimizi kaldırmıştır.”

    kısacası "onurlu" bir insandır.
  • devlet erkanında bir yerlerde hala utanma ve onur denen şeylerin varlığından bizi haberdar etmiş insandır.
  • "
    celal çelik, yarsav’da düzenlediği basın toplantısında, 12 yıldır yargıçlık yaptığını, mensubu bulunmaktan her zaman onur duyduğu türk yargısının "hukukun üstünlüğü ve halka adalet dağıtmak ülküsünden giderek uzaklaştığını" öne sürerek istifa ettiğini bildirdi.

    celal çelik, bu görüşlerini içeren istifa dilekçesini yargıtay başkanlığına sunduğunu söyledi. çelik, yargıçlar ve savcılar birliği (yarsav) yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.

    işte istifa dilekçesinin tam metni:

    mensubu bulunmaktan, yakın bir tarihe kadar onur duyduğum türk yargısının; hukukun üstünlüğü ve halka adalet dağıtmak ülküsünden uzaklaşması,

    türk yargısında, kişi hak ve özgürlüklerine değer katması gereken karar ve gerekçeler ile yargıç ve savcılar yönünden saygın duruş söz konusu olması gerekirken biat, bedelli ikbal beklentileri, blok oy uygulamaları, koltuk ve yaranma hesaplarının varlığı ve bu durumun midelerimizi kaldırması,

    düşünen, söyleyen ve yazan muhaliflerin; saygın basın mensuplarının, saygın yazarların, saygın bilim adamlarının, (özel görevli) yargı eliyle adeta avlanarak, zindanlarda çürütülmesinin ve böylelikle toplumda oluşturulan baskının yargıç olarak vicdanımızda eziklik yaratması,

    ergenekon ve balyoz olarak adlandırılan soruşturma ve kovuşturmalar ile ilhan cihaner ile ilgili hukuka aykırı uygulamalar nedeniyle görevli yargıç ve savcılar hakkında yapılan yüzlerce şikayet başvurusuna rağmen, burada görevli yargıç ve savcılar ödüllendirilirken, deniz feneri soruşturmasında şikayet üzerine derhal soruşturmanın görevli 3 savcıdan alınmasındaki fahiş taraflı tasarrufların yarattığı adalet travması,

    yarsav üyelerine yönelik taraflı uygulamalar,

    halkımızın beklemekte olduğu ve bu dünyada var olduğuna inandığımız adaletten, adalet bakanının idaresi altındaki kurul eliyle her gün biraz daha uzaklaşılması,

    oluşturulan anayasa mahkemesi düşünüldüğünde fiilen anayasa değiştirilmiş olmasına rağmen “yeni anayasa” masalı ile bizi yine gerçek adaletsizliklerden uzaklaştırmaya çalışmaları, nedenleriyle bugün,

    bu oyunun ve sürecin bir parçası olmamak yolundaki kişisel tercihimi kullanıyor ve sevgili mesleğim yargıçlıktan istifa ediyorum.

    ayrıca, son olarak belirtmek isterim ki, o günlerde yani hsyk ve anayasa mahkemesinin yapılanmasına ilişkin anayasa değişiklikleri sürecinde olacakları gören, halkı uyaran ve bugünleri yaşamamak için adalet uğruna birlikte savaştığım tüm gerçek yargıç ve cumhuriyet savcılarına şükranlarımı sunuyorum.

    saygılarımla…

    celal çelik

    yarsav yönetim kurulu üyesi

    yargıtay tetkik hakimi

    "

    http://www.odatv.com/…ifasinin-tam-metni-2709111200
  • ''hsyk, bazı mahkemeleri ifade edildiği gibi dizayn ediyorsa ki bunu deniz feneri davası'ndan gördünüz, o zaman yargının bağımsızlığından söz edemeyiz''

    http://haber.gazetevatan.com/…nustu/402182/1/manset
  • maalesef istifası istediği etkiyi yaratamamıştır. insanlar bu konumdaki bir adam bunları söylüyorsa bir doğruluk payı var mıdır diye sorgulamadılar bile? hükümetin yaptığı devlet katındaki değişimlere alıştığımız gibi yargının bu hale gelmesinide kabullendik gitti.arada çıkıp bir iki yürüyüş yapıyoruz, cumhuriyet için, öğrenci hakları için, öldürülen veya tutuklanan bir gazeteci için, ama herşeyi unutmaya ve kabullenmeye devam ediyoruz. çunku nasıl sozluk de gg tabusu varsa gerçek hayatda da tutuklanma, sürülme korkusu en ust kademeden sıradan halka kadar hakim. karşı çıkmıyor, hatta sorgulamıyoruz bile, sadece sırada ne var bekliyoruz toplumumuzu oluşturan tum degerler değişirken.
  • an itibariyle cnn’de millet fetö meselesini koyu koyu tartışırken, millet yargıtaydan bylock’tan bahdederken bir anda söz ona verilince konuyu bırakıp banttan oynatılmış, ezberletilmiş gibi kılıçdaroğlu reklamı yapan avukattır.

    bu beklenmedik hamlesi kemal öztürk’ün kendini tutamayarak gülücüler saçmasına yol açmıştır.
  • tek kelime adamdır net!

    helal olsun bu ülkenin sizin gibi onurlu, dürüst, ahlaklı insanlara o kadar çok ihtiyacı var ki, keşke ahlaklı olma bilinci de, ahlaksızlık kadar kolay işleyebilse insanların benliklerine!

    boyun eğmediğiniz, cesurca gerçekleri konuştuğunuz, sabrınız ve beyefendiliğiniz için teşekkürler.
  • cnn türk'te an itibarıyla her cümlesinde kral çıplak diyen hukukçu:
    "siyasi partiler devleti yönetmek için hükümete gelir, devleti ele geçirmek için değil."
  • sanırım yürek yemiştir.

    saygı duyuyorum, helal olsun.

    chp'li olması ise bir handikap. bir insanın dürüst olup düzenbazların yanında yer alması hoş değil.

    kendisinin de dediği gibi, 17-25 aralık ta yolsuzlukları açığa çıkaranlar fetö cü diye yolsuzluk yok diyemeyiz, nasıl ki akp düzenbaz diye chp düzenbaz değil de diyemeyeceğimiz gibi.
  • bugün itibariyle cnnturk'teki kısa konuk kariyerinin sonuna geldiğini tahmin ettiğim emekli hakim. fakat şu ekranlarda kendini ifade etme şansını bulduğu sayılı dakikada memleketin aslan gibi bir evladı olarak 17-25 aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluklar gerçektir, bunları fetö'nün ortaya çıkarmış olması bunları gerçek olmaktan çıkarmaz, dolayısıyla fetö yargılanırken 17-25 aralık milat olamaz, biz yıllarca bu tehlikeye dikkat çekip bedelini öderken, iktidar bunları ucu kendine dokunduğu zamandan itibaren suçlu saymaya çalışıyor dedi. akabinde tatsız bir sessizlik. helal olsun.
hesabın var mı? giriş yap