• "cengiz, mapa, limak, kolin, kalyon ortak girişim grubunun devlete ödeyeceği kirayı ertelemek istediği bildirilmişti.

    29 ekim’de yapılması planlanan açılıştan sonra ödenmeye başlanacak yıllık yaklaşık 1 milyar avroluk kira için iki yıllık öteleme istendi. bu, devletin iki milyar avronun, başka bir deyişle 10 milyar liranın kasasına girmesi için iki yıl daha beklemesi anlamına geliyor.

    trt haber’de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan bakan arslan, “kamu tarafı olarak bu büyük projenin sağlıklı işlemesinin de sorumlusuyuz” derken, “yalnız kira ötelemesi yaptığımızda bugünkü parayla 10 yıl sonra 20 yıl sonra ödemeyecek, yasal faizi de dahil olmak üzere olacak” diye konuştu.

    kredileri de devlet vermişti
    bedeli 22 milyar avroluk projenin ilk etap inşaatı için ziraat bankası, halkbank, vakıfbank, denizbank, garanti bankası ve finansbank olmak üzere altı bankadan toplam 4.5 milyar avro kredi sağlanmıştı. söz konusu altı banka ile havalimanının işletmeci firması iga, dört yılı ana para ödemesiz olacak şekilde 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalamıştı.

    http://www.abcgazetesi.com/…gini-savundu-84022h.htm

    (bkz: batarsa batsın diyemeyiz)
  • artık grup olarak koyacaklarını gösterir.
  • çoktan batmışlardır ama haberleri yoktur. bu da burada dursun.tarihe not düşelim.
  • ulan geçenlerde araştırmıştım bu 3. havaalanı mevzusunu demiştim bunlar nasıl bu yükün altından kalkacak diye. sanırım kalkamamışlar.

    arkadaşlar bilmeyenler için mevzuyu anlatayım kısaca.

    3. havaalanı ihalesi tr tarihinin en büyük ihalesi ve adamlar bu ihaleyi almak için 22 milyar euro ödemeyi kabul ettiler 25 yıllık işletme hakkı için. söz konusu para 25 yıllık süre içerisinde taksit taksit ödenecekti.

    buna ek olarak proje yap işlet devret olduğu için havaalanının yapım masrafı da bu kişilerde. havaalanı yapım masrafı da 10 milyar euro.

    yani bu iş bu adamlara 32 milyar euro civarı bir fiyata patladı. tabi çeşitli alım garantileri vs vs var ama yine de proje gerçekleştirilmeden böyle şeyler söz konusu değil.

    ne paralar dönüyor be biz de 3000 tl maaşımız olsa ne güzel olur falan diyoruz. bilemiyorum altan diye işte buna denir. *
  • yastık altındaki altınlarınızı getirin. varlık fonunun da değerlendirelim. türkiye nin kalkınmasına sizin de katkınız olsun. varlık fonunun en değerli müşterileridir bu şirketler. yerli ve milli olan bu şirketlerimize sahip çıkalım. daha çok kazansınlar. işte bütün mesele bu.
  • başlıktaki grup ifadesi cuk oturmuş ortak ticari girişimdir.
    milletin a.ına ....
    neyse,anladınız siz onu...
  • kısaca (bkz: comolokko) olarak bilinirler.
  • (bkz: çikinova)
  • (bkz: 14 eylül 2018 3. havaalanı olayları) göstermiştir ki teröristleri işe almaktalar,
    işin iç yüzü araştırılsın siyonist ingiliz alman amerikan yahudi ortak girişim grubu çıkacaktır.
hesabın var mı? giriş yap