• acılı adam. babasını vurup sonrasında siyasal bir yazıdan bodruma sürülür. bu sürgün onu bodruma bağlar. sürgünü sona erse de o bodrumdan kopamaz ve imarı ve gelişmesinde önemli bir yerdedir. kendisini bu denli hapsetmesinin tek nedeni, babasını vurmasıdır.
  • halikarnas balıkçısı sanatının özünü daha ziyade deniz sevgisinde ve yaşanan şeylere bağlılığı aranmalıdır. filhakika o , her şeyden evvel bütün bir mitoloji arasından gördüğü ege denizinin şairidir.
  • mesai sonrası birden aklıma gelen ve az önce atkıyı, kabanı çıkarıp elime aldığım bir dinazorun anıları'nda mina urgan'ın sevgiyle andığı yazar, evlat.

    halikarnas balıkçısı olduğunu pek muhtemel edebiyat derslerinden hatırlıyorum. hiç okumadım yazdıklarını. ama mina urgan'ın ondan bahsederken kullandığı ifadeler yer etti aklımda. babasını öldürmüş evet. bu ölüme ömrünü vermiş sonra.

    urgan, bu ölümden ve öldürmekten söz ederken baba oğul arasında yaşanabilecek çatışmalara işaret ediyor. bir öfke ve çılgınlık anında işlediği bu cinayetin ağırlığını ömrünce taşıdığını, cevat şakir'e bakınca hiç bir katil görmediğini söylüyor ve ekliyor: 'hiç kan dökmedikleri halde, ondan bin kat daha katil insanlarla dolu yeryüzü'.

    bilmiyorum sözlük. ama ömründe böyle kritik bir an yaşamış ve bu anı adının hemen önünde, ardında taşımış bir adam, neler yazar merak ediyorum.
hesabın var mı? giriş yap