• şimdiye kadar izlediğim en fantastik hong kong filmlerinden biridir içinde nicholas tse, charlene choi, fang bing bing, william chen barındıran bir jefrry lau filmi. journey to the west ve bağlı olarak monkey king esintileri barındırıyor görünmesi heyecan yaratmışken insan diyor ki ki belki stephen chow 'un chinese odyssseyleri kıvamında bir şey çıkar. çin' de malzeme bunun dışında da bol, gebeş tanrılara sonlarını bile bile baş kaldıran ölümlüler, geyiğe vuran tanrılar falan yani kısaca beklenti var... kadro nedeni ile de çok ciddi bir şey değil ama eğlenceli bir film beklentisi ile izlemeye başlayınca filmi bilgisayar oyunu, anime, film geçişleri yaşarken neler neler görmüyor ki gözler...

    filmin kurgusu monk üzerine ama esasen kendisinin hiçbir işlevi yok - bu arada ne yazık ki sunwukong' un da işlevi yok - ama ilk başta spider man göndermesi yarıyor zaten iş ondan sonra başlıyor. ilk baştaki çocuk kıvamında gelen sunwukong' un maymunları tebessüm ettirdikten sonra olaya giren uzaylılar ya da zaman yolculuğu ile dünyayı terk edip gitmiş insanların ataları olarak kendilerini tanımlayanlar piramitlere bile gönderme yapıyor ve akabinde ortam aniden bir animasyona dönüşüyor. bu gözler daha ne görebilir diye düşünürken bir de buddha çıkıyor zaten o dakikaya gelmiş insan kopuyor. üzerine savaş anında "çok sıkıldım. bugün izinliyim" diyen wukong' un sopası, cinler vs...ile tam bir fantezi kare.

    haa ben eğlendim mi? karşıma çıkan bu anlamsız - gerçekten mana içermeyen - ortaya karışık absürdlük karşısında müthiş eğlendim. bu arada filmin müzikleri enfes ki joe hisaishi 'nin imzası var... kendisi burada ben müziğimle her şeyi izlettiririm gibi bir ders veriyor olabilir ki sadece bunlar dinlenerek daha az fantezi soslu bir hayalgücü yaratılarak film kafada canlandırılabilir ki onca saçmalıktan sonra final sahnesini dokunaklı yapan kendisinin müziğidir. - biraz da monk' un yani nicholas tse' nin merdivenlere gömdüğü çenesidir - nicholas tse ile charlene choi' nun seslendirdiği "sacred love" versiyonu da ayrıca dinlenilesi.
hesabın var mı? giriş yap