• izmir-seferihisar'da bulunan yer. kale değil de ada demek daha doğru olur zira kaleye dair bir şey kalmamış. geçen haftalarda gitmiştim ve doğasına aşık olmuştum. mükemmel bir yer. kara bağlantası kalmamış. 100 metre bir yolu deniz kestanesi dolu denizi yürüyerek geçmeniz gerekiyor.

    buyrun link
  • emperyalizm, kırım/çufut kalesi için ne düşünür; bilmiyorum ama; izmir/doğanbey çıfıt kalesi adını kullanmadan, tarihi kalıntıları yok etmek için, kaç yıldır uğraşıyor. 1922.09.09'da izmir'e kurtuluş bayrağını çeken amcası istiklal madalyalı çıfıt gönül dostum daver haser'e ötede/ dostlarına burada ne diyebileceğim bilmiyorum. bilenler susmasın.
  • ben gittiğimde deniz kestanesi oldukça azdı.

    gitmeden önce seferihisar tarafından gececekseniz önce kokoreç tavsiyemi dinleyin.

    görsel

    ana yoldan buraya gelmek için orman yolunun kapısını jandarma kapatmış. yürüyerek geçmek veya küçük bir motosiklet ile geçmek mümkün.

    benim motorum büyük olduğu için geride bıraktım.

    2.5km lik bir yürüyüş sizi bekliyor.

    daha fazla yazmak istemiyorum çünkü orda bile insanların bıraktıkları çöpler maalesef üzücü ve endişe verici.

    şöyle görsel bırakayım ben en iyisi size

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel

    görsel
  • (bkz: çufut kalesi)
    (bkz: karaylar)
  • bodrum aspat, izmir doğanbey çıfıt kalelerinden başka; kırım çufut kalesi var. başka da olmalı. korsanlık yapıyor, osmanlı ile iyi ilişkilerde bulunuyor olmalılar. muğla türküsünde geçen 'burası da apat değil halilim" den, 'aspat çıfıt kalesi'nin eşkiya yatağı olduğu anlaşılıyor. kapağı aspat'ta atabilseydi. kurtulabilirmiş.
hesabın var mı? giriş yap