• sevgili ekonomik ev hanımları, enflasyonla başı dertte beyler ve çocuklarına eğlenceli bir aperatif arayışında olan anneler. sözüm size. süper ekonomik ve yemesi zevkli bir tarif ile karşınızdayım. ana malzememiz ise tavuk ciğeri. sevmeyene de sevdirebileceğinizin içeriğini söylemediğiniz müddetçe garantisini veriyorum.

    malzemeler: 6 adet tortilla ekmeği içinn 500 gr paket tavuk ciğer, 1 yemek kaşığı sebzeli çeşni, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, dondurulmuş patates, tuz, ketçap, mayonez.

    tavuk ciğerleri iyice temizleyip iri kıyım doğruyoruz. teflon tava ki ben vok tercih ediyorum. yağımızı koyup ciğeri kavuruyoruz. ciğer önce suyunu salacaktır korkmayın, harlı ateşte karıştırarak kavurmaya devam edin, suyunu çekmeye başlayınca sebze harcını da katıp hafif çıtır olana kadar kavurun. dondurulmuş patatesleri fritözde kızartın.

    tortilla ekmeğini açıp ciğeri bir köşesine koyun, üstüne papates, ketçap ve mayonez koyup dürüm yapın. hazırladığınız dürümleri krep tavasında ya da varsa tost makinasında üzerlerine çok az margarin sürüp tost yapar gibi bastırın. afiyet olsun :)
  • köpüklü ayranla anlamlı.
  • bu aralar yeniden populer olmus leziz yiyecek.
  • harika bir yemektir.
hesabın var mı? giriş yap