• (bkz: millet ac ac)
  • 1- çin, geleceğin ticaret ve ekonomi lideri olacak. insanlar deli gibi çalışıyor, üretiyor ve dünyayı geziyorlar. kıytırık bir topu, din/iman meselesi yapmayacak kadar bilinçliler.

    2- hindistan ise hem mistik, hem de gelişmeye fevkalade açık bir ülke. o yoklukta, bir sürü mühendis yetiştiriyor ve insanlar da buna istekli haldeler. adamların kendine ait bir sineması var, sanata değer veriliyor ve turizm muazzam boyutlarda..

    ve sen.. bunların hiçbirine vakıf olamadığı gibi, gittikçe de geriye doğru adım atan potansiyel bir şeriat ülkesinde, büyük bir cehalet içerisinde, futbolcularla övünüyorsun; edep yoksunu, sonradan görme, torpilli birkaç asalakla gurur duyuyorsun.. yazık!
  • kıytırık denen top olayının ne kadar büyük olduğunu anlayamamalarındandır.
  • stadyum yapacak kadar bile insansız alan bulunmamasindan kaynaklidir .
  • buna karşı önlem almış olacaklarki el kadar çocukların iki eliyle aynı anda koskoca basketbol toplarını sektirip çalışma yaptığı videoyu bu gözler gördü...

    futbolda da vardır çalışmaları.
  • hindistan futboldan çok ingilizlerden öğrendiği cricket ile uğraşır.

    çin'in de futbol ile arasının ne kadar iyi olduğunu, türkiye ile aynı grupta olduğu 2002 dünya kupasından öğrenebilirsiniz.
  • adamlar futbol ülkesi değil bir şey değil. neden çıksın. amerika'dan snooker'cı çıkıyor mu. veya ingiltere'den basketbolcu.
  • isin tamamen egitimle alakali olmasinin apacik kaniti. cok da bilincle sey yapmamak lazim. bilincle ilgili olsaydi ulkemizde futbol neredeyse her seyden once geliyor. milli takimin tamaminin ust duzey liglerde oynamasi gerekiyordu. 20 milyonluk portekiz'in %80i buyuk takimlarda oynuyor. 70 80 milyonluk avrupa ulkelerinin futbolcularini biliyorsunuz zaten. 200 milyonluk brezilya'dan efsaneler cikiyor ve cikiyordu..

    neticede is tamamen egitim ve bir nebze de genlerle alakali sanirim. kim bilir ne yetenekler var ama cikmiyor egitim duzgun olmadigi icin iste.

    sadece futbolcu degil, buna sanat dallarini da dahil edebilirsiniz... cin'den ne zaman bir picasso, bir michael jackson cikmis?
  • sıkıntı ekonomik düzey yada genetik yatkınlık değil. mesele, o ülkenin o spor dalını ne derece içselleştirdigidir. avrupa ülkeleri futbolla yatıp futbolla kalktığı için bu alanda başarılı oluyor. futbol konusunda güney amerika ve bazı afrika ülkelerinde de aynı durum söz konusu yani...
    futbol dışında çin masa tenisi, hindistan kriket, abd basketbol, kenya ise uzun mesafe koşularında açık ara bir numara.
  • bos islere zamam ayirmadiklarindan dolayidir.
hesabın var mı? giriş yap