• kirli çamaşırları yıkayan çamaşır makinesi içine deterjanı koyan çinli kızın ,
    siyahi adamı makine içine atması ile beyaz tene sahip çinli bir erkek ortaya çıkmasını anlatan aşırı ırkçı reklam filmi.

    kız beya adam çıkınca mutlu oluyor,
    bu kadar göze sokulan reklam olmamıştı.

    deterjan qiaobi

    video
  • bana göre kalitesiz bir deterjan olabilir beyazlatması olumlu olabilir de kullanılan üründe çekme yaşanmasına sebep olmuş, adamı beyazlattın niye çekik gözlü yaptın ey deterjan
  • bu reklamda oynamayı kabul etmiş siyahi bulmak da başlı başına skandaldır.
  • deterjan çekme yapıyor yahu, alınır mı o?
  • 1.3 milyar insanın bir tanesinin bile umurunda olmayan hadise. ama biz mutlaka bu konuda da bir şeyler söylemeliyiz. konuşmak genlerimizde var. bak konuştum.
  • trajikomik* güldüm ama bir yandan da böyle ırkçılık yapmaları adice.
  • çekme yaşanmış da, gözleri çekilmiş de bilmem ne...

    oğlum ne gözü allah aşkına, ne gözü?!

    asıl çekmenin nerede yaşandığını bilmiyormuş gibi konuşmayın.
  • ya ilk başta fake siyahi filan sandım. hani eski türk filmlerinde suratını siyaha boyayıp arap kılığına girme hadisesi. ki öyle bile olsa ofansif bir şey olacakken, gerçekten siyahi bir abiyi oynatmışlar. bu reklamda oynamayı kabul edebilecek bir siyahi olması durumu daha vahim hale getirmiş.

    bi espri, bir komedi unsuru, bir zeka pırıltısı göremedim reklamda. kaldı ki, beyaz bi adam da oynasa o reklamda, bir insanı makineye sokma fikri güneşi gördüm filminden beridir bende travmadır. ırkçılığı sansür kurulundan bir şekilde geçirmeleri mümkün lakin böyle kazalara yol açabilecek bir reklamı nasıl onaylamışlar anlamış değilim.

    bilmeyenlere not: çin'de sansür kurulu var ve televizyonda yayınlanacak her şeyi izleyip onay verdikten sonra yayınlıyorlar. sözgelimi seksen bölümlük bir dizi yapacaksan, önce o seksen bölümü çekiyorsun. sonra montajlıyorsun vs. sonra sansür kuruluna gönderip ordan gelen yönergelere göre tekrar kurgu/montaj yapıyor sonra televizyonda yayınlayabiliyorsun. henüz bitmemiş dizilerin falan çinde yayınlanması yasak. bazı konularda dizi/film yapılması yasak. mesela zaman yolculuğunu yasakladılar ve daha önce zaman yolculuğu temalı olarak çekilmiş dizinin ikinci sezonu, artık çekildiği için zaman yolculuğu kısımlarının kesilmesi nedeniyle piç oldu. velhasıl, dili çince/mandarin olduğu halde çin halk cumhuriyeti değil de tayvan vs gibi bir ülkenin reklamı da olabilir bilemedim. belki de tonla insan yaşıyor bikaç salak makinede yıkanıp ölse bişi olmaz diye düşünmüş olabilirler. ırkçılığı sallayacaklarını ise düşünmüyorum. zira çin zaten ırkçı bir ülke.
  • isvec'te yapilan reklamin adasidir.

    italya'da yapilan reklamin 180 derece donmusudur.
  • çinlilerin beyaz olduğunu zanneden şahsın açıklamasını yaptığı reklam.

    kardeşim çinliler beyaz değildir. beyaz, aryanlardır. fransız, ingiliz ne biliim rus gürcü türk ermeni azeri yunan etc.
hesabın var mı? giriş yap