• 26 ekim cumartesi günü 2 saat boyunca müşterilerine flu film izleterek izleyicisini mağdur eden cinemaximum isimli sinema şirketinin sebep olduğu rezalettir.

    internet üzerinden marmara forum 16. salon 20.20 “cinayet süsü” filmine bilet aldık. aslında uzun zaman sonra sinemaya gittiğim için bayağı da hevesli gittim. her neyse filme girdik ve 15 dk’lık reklam gösterimi başladı. görüntü perdeye dar yansıtıldığı için o zaman normal standart bir görüntü vardı. yani görüntü yine kötüydü ama en azından ben buraya özel bir görüntü kalitesi için gelmedim ve herhangi bir sorun da teşkil etmedi.

    velhasıl kelam film başladıktan sonra ekranı büyütüp perdeyi kaplayacak şekile getirdikleri anda arkadaşımla göz göze gelip, film başı gösterilen isimleri okuyamadığımızı farkettik. hatta o uzağı göremediği için sen de aynı şekilde mi görüyorsun diye bana sordu. ben de aynı şekilde flu gördüğümü söyledim. yanımızda oturan iki arkadaş da görüntünün flu olduğunu kendi arlarında konuşurken duydum. dedim haftasonu buralar kalabalık olur, böyle hatalar en azından 2. seans düzeltirler. uzak çekimlerde görüntü o kadar flu oluyordu ki gözlerimi ovmaktan yaşardı.

    neyse araya çıktık ve koridorda gördüğüm çalışana durumu bildirdim bana “böyle bir şey olduğunu zannetmediğini ve yine de bildireceğini” söyledi. ikinci yarıya girdik ve her şey yine aynıydı. yani filmde attığım her kahkaha sonrası gözlerimi ovmak tüm enerjimi aldı götürdü. eminim daha iyi bir yerde izlesem çok daha fazla zevk alacağım bir film olacaktı. twitterdan’da yazdım ama cinemaximum’dan herhangi özür mesajı bile almadık. arkadaşlar parasında falan değilim ama 2 saatinizi oraya eğlenmek için ayırıyorsunuz ve durum bu. yani istediğimiz fazla bir şey değil. iyi bir ses,görüntü ve koltuk bunu da yapamıyorsanız yapmayın kardeşim bu işi. türk sinemasının dibe vurduğu şu günlerde bari işinize daha fazla saygı gösterin. şimdi 10/1’lik arkadaşlar gelir ama sizce yapılan doğru mu?

    edit: imla
hesabın var mı? giriş yap