• ekim 2008'de gösterime girecek olan film. başrollerinde bill murray, tim robbins ve atonement'ta briony olarak izlediğimiz saoirse ronan var. yer altında kurulmuş olan ember şehrini aydınlatan jenaratör arıza yapar. olaylar gelişir. gecenin bu saatinde bu kadar özetleyebiliyorum konuyu, idare edin. fragman falan da yapmışlar, güzel bişeye benziyor:

    http://www.apple.com/…s/fox/cityofember/medium.html
  • (bkz: steampunk)
  • son dönem ünlü fantastik-bilim kurgu türündeki çocuk kitaplarının beyazperdedeki versiyonlarından biri.

    http://www.resetmagazine.net/…ma/city-of-ember.html
  • korkunç bir film. korkunç derken harbi harbi tırsarak izlediğim bir film. klostrofobi de yok bildiğim kadarıyla bende ama yine de karanlık koridorlar, abuk subuk bir köstebek, sürekli çatırdayan ve derinden gürültü çıkartan borular ve üstüne son demlerini yaşayan jenaratörün çıkarttığı abuk sesler beni germedi desem yalan olur.

    bu film kesinlikle çocuk filmi olamaz, dediğim gibi oldukça tırsınç bir film. ama ben heyecanla ve zevkle seyrettim. gelelim ufak yorumlara:

    filmin konusu üç aşağı beş yukarı fragmanından anlaşılıyor. kitabı okuma fırsatım olmadı ancak film başlar başlamaz aklıma ilk gelen platonun mağara denklemi oldu. 200 yıl geçtikten sonra artık herkesin herşeyi kabullendiği, dışarısı diye bir yerin olmadığı, her çalışanın kendi işinden başka hiç bir fikrinin olmadığı bir kapalı kutu, bir mağara ortamıydı kor şehri.

    bir süre sonra film bu kavramdan sıyrılıyor ve kahramanlarımız artık çıkış yolu arama konusunda kesin kararlarını veriyorlar. daha fazlası spoiler olacağı için burada kesiyorum.

    bill murray oldukça güzel rol yapıyor, tim robbinsi görmek de oldukça sürpriz oldu. cgi bazı alanlarda çok belli oluyor ancak idare eder. şehir tasarımı oldukça hoş.

    --- spoiler ---

    son olarak steampunk mantığına göre bu cihazlar varken herhangi dijital bir cihazın varlığı düşünülemezdi. oradaki en teknolojik şey belki de telesekreter kasedi.

    dünyanın sonu diye tasvir edilen şeyin (bence) nükleer savaş olmaması da kor şehrinin tepesindeki küçük delik.

    --- spoiler ---

    açıkçası beklediğimden çok çok daha iyi bir film çıktı, brandon fraser'in oynadığı mumya veya dünyanın merkezine seyahat tarzı bir film bekliyordum.
  • gereksiz bir film. yapımcıların aklamaları gereken kara paraları vardı herhalde ki böyle bir hikayeye yatırmışlar parayı. hikaye fallout oyununun hikayesine benziyor. benziyor? ulan bu bildiğin fallout! ama son derece çakma bir fallout. başarısız oyunculuk. bill murray ve tim robbins gibi iki ustanın yan rollerde heba edildiği bir film. izlemeyin. zaman kaybı.
  • konusu güzel olmasına rağmen olmamış dedirten, çocuklar için eğlenceli, güzel olacağını düşündüğüm film...
  • kanımca bünyesinde bir adet lord of the rings referansı barındırmaktadır, zira ana karakterlerden birinin adı doon harrow'dur.

    (bkz: dunharrow)
  • devam filmleri çekilemeyecek kadar gişede zarar etmiş film.
  • izlemek için baya geç kaldığım bir filmmiş. ama bu sürede hiç bir şey de kaybetmemişim. zira film acayip dandik. ilk başlangıçta gizli kutu filan olunca baya farklı kurmuştum hikayeyi daha gösterişli bir film beklemiştim. boşunaymış. direk zaman kaybı.
  • saoirse ronan hatrına izlenesi film.

    aslen bir kitaptır.
    ha bir de not, film yapımcıları arasında tom hanks var ne arıyorsa...
hesabın var mı? giriş yap