• çizmeli kedi son dilek (puss in boots the last wish), kötülüğüyle nam salmış, efsanevi dilek yıldızı'nı bulmak için kara orman'a doğru destansı bir maceraya çıkan ve bu süreçte tek canı kalan çizmeli kedi'nin, eski ortağı ve düşmanı yumuşak pati kitty'den yardım istemek zorunda kalması sonrası gelişen olayları anlatıyor.

    vizyon tarihi: 27 ocak 2023
    stüdyo: universal
    türkiye dağıtım: uip türkiye
    tür: animasyon, komedi, macera, aile
    yapım yılı: 2022
    ülke: abd

    filmin konusu:

    “cesur kanun kaçağı çizmeli kedi, tehlike tutkusunun ve güvenliği ihmal etmesinin zarar verdiğini keşfediyor.

    çizmeli kedi, hesabını şaşırsa da dokuz canından sekizini kullanmıştır.

    o canlarını geri almak için bugüne kadarki en büyük macerasına çıkıyor.

    akademi ödülü adayı antonio banderas, kötülüğüyle nam salmış, efsanevi dilek yıldızı'nı bulmak için kara orman'a doğru destansı bir maceraya çıkan çizmeli kedi'yi yeniden seslendiriyor.

    ancak sadece tek bir canı kalan çizmeli kedi'nin boyun eğmesi, eski ortağı ve düşmanı olan çekici yumuşak pati kitty'den yardım istemesi gerekecektir.”

    yönetmen: januel mercado, joel crawford
    oyuncular: antonio banderas (ses), salma hayek (ses), olivia colman (ses), harvey guillen (ses), florence pugh (ses), john mulaney (ses), wagner moura (ses), ray winstone (ses), samson kayo (ses), da'vine joy randolph (ses), chris miller (ses), anthony mendez (ses), miguel gabriel (ses), kaley alyssa flanagan (ses)
    senaryo: paul fisher, christopher meledandri

    vizyon tarihi: 27 ocak 2023

    filmin dublajlı fragmanını buradan izlemek mümkün.

    filmin dublajlı 2. fragmanını buradan izlemek mümkün.

    ayrıca (bkz: çizmeli kedi) (puss in boots)
  • fragmanına denk geldiğim, çizim tarzını sevmediğim bir yapım. ilk film bir çocuk filmiydi fakat bu film çizim tarzı nedeniyle ben daha fazla çocuk filmiyim diye bağırıyor. çizmeli kediyi seslendiren ilk filmde olduğu gibi engin alkan değil farklı birisi. ilk filmin yerini tutmayacaktır. bazı şeylerin devamını yapmamanız gerekiyor, aradan geçmiş 12 sene kalkıp ikinci filmi yapıyorsunuz, sıcağı sıcağına hemen yapsanız belki kurtarma şansınız olurdu.
  • bir sinema tutkunu olarak neden ekşi sözlükte hiç yorumu bulunmadığına şaşırdığım film.en son avangers filminden memnun ayrılmış birisi olarak yıllardır gittiğim onlarca film içinde, hemde çocuğum eğlensin diye gittiğim bu filmde çok memnun ve parasının hakkını sonuna dek almış olarak salondan ayrıldığımı açıkça söyleyebilirim.
    kesinlikle gidilip görülmesi gerekli.hele ki minik köpeğin hayatını anlattığı anda gözlerim doldu.
    efektler, görsel kalite harika.
    10 üzerinden de imdb de ki gibi 8 i hiç düşünmeden vermek istiyorum.
  • yukarıdaki yazarla aynı sebepten gittiğim ve çok beğendiğim bir animasyon filmiydi.
    türk yapımı bol reklamlı şişirilmiş balonlardansa böyle kaliteli filmlere gitmenizi tavsiye ederim.
  • uzun zamandır izlediğim en iyi filmdir. çocuk filmi hiç değildir. ölüm o kadar güzel işlenmiştir ki, yeni dönem herhangi bir filmde böyle güzel kötü adam görmek mümkün değildir. 9/10
  • film gibi filmdi. 50 yaşında bir adam olarak puanım 9. ispanya iç savaşındaki katliamlara değinmesi, ernest hemingway'a yer yer selam çakması güzeldi. konudaki kara ormanın birebir bask bölgesindeki kara ormanlar olması ve aksiyon sahnelerinde bir kaç saniyelik de olsa klasik hollywood animasyon filmi çizgisinden uzaklaşıp japon mangası çizim tekniğine dönüşmesiyle kofti bir çocuk filmi olmaktan oldukça uzak. filmin son çeyreğinde hakim renk paleti olan retrowave renk paleti ayrıca güzeldi. 6 yaş ve 75 yaş aralığındaki herhangi birisine iyi filmdi dedirtebilir. 11 yaşındaki yeğenim, bu filmin izlediği en iyi animasyon filmi olduğunu ve çok keyif aldığını söyledi. ben de aynı fikirdeyim.
  • filmi şimdi bitirdim. 10/10
    hem çocukluğuma götürdü, hem başka tekniklerle animasyona farklı tarz katılarak psikolojiye değinmeleri de değişiklik olmuş. bu çağa uygun anlayışta şekillendirilmiş.

    çocuk filmi değil, çizmeli kedi, shrek'e, fiona'ya , eşek'e kendi hayatından biriler imiş gibi özlem duydurtan bir yapım oldu. eski anılar gibi..
    --- spoiler ---
    kedi'nin anılarında shrek ve fiona'yı görmek sanki eski bir dostum gibi hüzüne boğdu.
    filmin sonunda da eski dostları görmeye gidiyoruz demesi sanki özlediğim kişilere kavuşacakmışım gibi yeni film için duygulandırdı.

    belki hassas dönememime denk gelmiştir, bilemem ama bizim nesil için shrek çok ayrı bir dünya, dost.
    --- spoiler ---

    diğer ayrıntılar yeni dostlar için film izlenmeye kesinlikle değer, izlemelisiniz.
  • şimdiye kadar izlediğim en iyi, en anlamlı animasyon filmlerinden biri diyebilirim. yukarıda da çok beğendiğim yorumlar olmuş.

    kanaatimce, psikoterapi ve kendini bulmak konusunda kesinlikle destekleyici bir film olabilir. aslında hayatın insanın aynası; ve inancın da önce kendine olması gerektiği işlenmiş. özetle nasıl bakarsan öyle görürsün demek istiyor film. misal sevgi ve ölüm konusu ve bu konudaki görecelik o kadar güzel işlenmiş ki, adeta dondum kaldım. bir tarafta istekleri sonsuz güce uzananlar; diğer tarafta hayatın güzelliklerinin farkına varanlar.

    insanoğlunun ruhsal iktisat dünyasında ihtiyaçlarını kendinden ne kadar çok ödün vererek değiştirdiğini, ve de değiştiğini gösteren bir yapıt.

    bir masum köpek, adeta şiddetten bile cennet yaratacak kadar masum, öte yandan; hırslarına bürünmüş tamamen kötülükle beslenen obez adam, ve içindeki iyi ve kötüyü, yüz yüze geldiğinde iyiliği tercih edebilen/seçebilen ayı ailesi ve kediler. hepsi başlı başına çok manidar.

    katliamlara ve politik anlamda bazı olaylara vurgu yapması da harika olmuş.

    son dilek yıldızı sahnesindeki iyi kötü çirkin betimlemesi de müthiş olmuş. 9/10 ayarında bir film kesinlikle.
  • olay örgüsü, zengin görsellik, tempo ve akıcılığın bir arada olduğu nadir animasyon filmlerinden.
    olmuş bu, kıymeti biline.
hesabın var mı? giriş yap