• yukarıdaki davar gibi çocuğun kendi malı olmadığını, bir birey ve özgür iradesi olduğunu bilen ve zamanı geldiğinde dinine ya da dinsizliğine çocuğun kendisinin, hür iradesiyle karar vermesi gerektiğini savunan insanlardır.

    senin zihniyetine tüküreyim ben.

    düzenleme: anlatım bozukluğu giderildi.
  • bir takım sığır boku yutmuş zihni sinirlerin sözlüğün içine sıçtığının resmi olan bir başlıktır. sözlük yönetiminin de aynı tavernada şarkı söylediğinin... buyurun oynaşın, siz çalın siz oynayın. hödüklüğünüz baki kalsın.
  • çocuğun özgür iradesine saygı duyulmalı. bırak kapanıp kapanmayacağına kendi karar versin. işte en çok yapılan yanlışlardan biri de çocuğumuzun bizim istediğimiz gibi olmamızı beklememiz. bizim sevdiğimiz şeyleri sevsin, nefret ettiğimiz şeylerden o da nefret etsin. tuttuğumuz takımı tutsun veya desteklediğimiz partiye o da oy versin. bırakın bu kafaları.
  • kadın niye kapanmak zorunda? kadının kapanmasını isteyen sizler (erkekler olarak) o pis, şehvet dolu bakışlarınızı kapasanıza mına koduklarım
  • daha dininizi bilmiyorsunuz aq. ergenlik çağına henüz girmemiş bir çocuğun kapanması için dini bir yükümlülük yoktur mal kardeşim. haaa sizin gibi aklı sikinde olanlar 8 yaşındaki kıza hallendiği için kızlarınız kapatıyorsanız buna bir şey diyemem ama normal dünyadaki normal insanlar o yaştaki kızlara hallenmiyor.

    dini boyuttan çıkıp insani boyuta gelirsek, bir insan ne yapacağına kendi karar vermeli. o çocuğu döllemiş olmanız onun üzerinde her konuda söz sahibi olma hakkını size vermiyor. o çocuk büyüyecek, doğru ve yanlışı ayırt edebilecek, hatta bazı yanlışlar da yapacak. sonra kendi istediği kararı verecek. kapanmak istiyorsa kapanacak, buna karşı gelecek kimsenin olacağını da sanmıyorum. kendi isteğiyle, hür iradesiyle kapanmaya karar veriyorsa kapanacak. türbanıyla üniversitesine de girecek, işinde de çalışacak, burda seninle hemfikirim. ama bunu kendi hür iradesiyle yapacak. sikik aile ya da toplum baskısıyla değil. ben inançlı bir insan değilim. ailem 5 vakit namazlı insanlar ama bir gün bile kardeşime baskı yapmadılar kapan diye. kapanmaya karar verdiği zaman önce beni aradı. arkasında olduğumu söyledim, senin için doğru olan neyse onu yap dedim. kardeşim kapandı. kimsenin zoruyla değil kendi rızasıyla kapandı. yani diyorum ki agalar çocukları rahat bırakın. çocukluklarını yaşasınlar. daha çocuk yaşta kafalarına o paçavrayı geçirmesinler sizin zorunuzla. daha sonra içlerinde varsa zaten kapanıyorlar. bizim derdimiz türbanla falan değil, hür iradeye saygı duymamanızla.
  • azıcık da olsa aklı başında olan insanlardır. ulan bu nasıl bir ifadedir yahu. kendin diyorsun çocuk diye, o çocuk büyür 18 yaşına gelir, 18 yaşına gelene kadar da bütün dinleri ama bütün dinleri ve mezheplerini sen bu çocuğa tarafsızca sadece bilgi vermek amacıyla anlatırsın sonra da çocuk neyi isterse onu seçer, istemezse de hiçbir şey seçmez. bu kadar basit, özgür irade dediğin şey böyle olur. insan değilsiniz sadece farkında da değilsiniz.
  • bir çocuk kendi iradesiyle kapanmaz. neden kapandığını, ne olduğunu bilemez. haliyle aile baskısıyla kapanmak zorunda kalır. bu baskı niye anlamıyorum. bırak da çocuk yaşasın, okusun, araştırsın, kapanmak istiyorsa kapanır; istemiyorsa da kapanmaz. küçük beyinleriniz algılamıyor herhalde?
  • haklı olarak henüz kendi hür iradesi gelişmemiş çocukların din, siyasi görüş, beslenme biçimi... * konusunda manipüle edilmesini etik bulmayan insandır.
  • hala kafasını kapatmanın beyni kapatmak olduğunu zanneden aklı tutulmuşlara bazı şeyleri anlatmak zor.
hesabın var mı? giriş yap