• trabzonda rus pazarı ve nataşaları barındıran deniz kenarı mekan .
  • bir türlü ismini hatırlayamayıp otogar görmek durumunda kaldığım mahal. (ahtediyorum, on sene sonra bu kelimeyi unutmamış olacam.) netekim dolmuşlar filan ordan kalkar. merkezi bir yer.

    on sene sonrasında yazılması gereken fakat birkaç sene ihmal edilen not: trabzon ilinin ilçe dolmuşlarının hareket mahalli... de, 2012'de de ismini hatırlamış olmaktan muzdarip kaldık sözlük. havaalanından of'a sürmene'ye çaykara'ya filan gidecekseniz çömlekçi'ye geri dönmenize gerek yok... üstgeçitten karşıya geçin, gidin kampüs kapısının önüne, bekleyin dolmuşunuzu.
  • trabzon sehrinin ortasında her sokağında otellerde,cafelerde,çay evlerinde ve hatta lokantalarda birbirlerine kırık bir türkçe ile yada sovyet kökenli herhangi bir dilde bağırıp çağıran kadınları, onların pasaportlarını az önce saydığım işletmelerde kasada tutan böylece kaçmamalarını garanti altına alan ve bu işten para kazanmanın delikanlıyı bozmayacağını iddia ederek dağılın ulan ben geliyorum edası ile yürüyen 'delikanlı' pezevenkleri görebileceğiniz utanç abidesi yerleşim.allahtan rus pazarı aradan kalktı ve bu rezillik anayoldan görülür olduda ev sahibi hacı amcalar öğrencilere ar namustan söz ederken iki kere düşünmeye başladı.
  • laleli'nin karadeniz versiyonu. çevre illerden de yoğun talep alan, bol çeşitli (uyruk açısından), her bütçeye göre seçenekleri bünyesinde bulunduran fuhuş merkezi.

    fuhuş merkezi deyince de afili durdu, fuhuş yeri işte, bildiğiniz..
  • muhafazakar olarak geçinen trabzonlular'ın utanç yeridir. her insan burada ne b.k yendiğini bilir ama mafyanın kontrolünde olduğundan polis abiler bu konu hakkında pek de usulüne uygun davranmaz.
    (bkz: göz yummak)
  • killi topraktan çanak çömlek yapar(dı) bunlar, fırında çömleği pişirip, cilalayıp öyle satarlardı.
    şimdilerde çömlekte kuru fasulye moda oldu ama çömlekçiler kalmadı.
  • manisa'nın gölmarmara ilçesine bağlı bir köy.
  • 12 li yaşlarımızda üç kafadar okul konvoyundan kopup belki kelepir müzik enstrumanı edinebiliriz hülyalarında rus pazarını gezerken pazar çıkışı istemeden kendimizi içinde bulduğumuz tuhaf bir mekan olmasının yanı sıra onca biçim sahibi anatomi arasında seme tavuk gibi, yine rus milletinin fiziki üstünlüğünden dolayı yere bakmaksızın gezerken, top sakal bırakmış 70 lik bir rus teyzenin önünde oturduğu boktan çorbacının sittiriboktan iskemlesinden hafif doğrulup, çariçe edasında vakur gülümsemesi eşliğinde; ''sennii sevoorum cocuum'' hitabına maruz kalıp, daha hangimize seslendiğini bile anlayamadan, topuklarımız kıçımıza vura vura trabzon un o destekli yokuşlarını bilmem kaç saniyede tabanladığımızı dün gibi hatırlarım bu ismi duyunca.

    madalyonun iki yüzü de gözümü aldığında; adige yanım el verdiğince içim acımıştır orada yaşanan trajedilere.. bir coğrafya insanının makus talihi işte, ha eksik ha fazla.
  • eski hareketli zamanlarından eser kalmadığını haziran ayındaki trabzon ziyaretimde gördüğüm, önündeki rus pazarı'nın kalkmasının bu durumda etkin rol oynadığını düşündüğüm, zamanında alışveriş yapmaya gelen trabzonlu bayanlarla malum amaç için orayı mesken tutmuş yabancı uyruklu bayanların aynı kaldırımları arşınlamasının bana son derece ilginç geldiği, trabzon sahilinde, tünelin hemen çıkışından başlayıp, değirmendereye kadar uzanan semt.
  • bodrum'un milas sınırında ki köylerinden,halıcılık ve hayvancılık ile geçinirler.fena manzarası yoktur.tereyağı,yoğurt ve çökelek siparişlerimi yarına hazırlayacaklar,beklemedeyim.
hesabın var mı? giriş yap