• geleceği çok parlak olan udinese'li stoper. 1986 doğumludur. kolombiyalıdır. çok genç olmasına rağmen udinese ve kolombiya milli takımı'nın banko oyuncusu konumundadır. bir stopere yakışan güçlü fiziğinin yanı sıra, serie a yani defans ustalarının liginde zihinsel olarak futbolunu geliştirmektedir. fm son 2 yıldır, kendisini gelecekte dünyanın en iyi stoperlerinden biri olacak şekilde özelliklendirmektedir. fm 2008'de, 2 sezon sonra heading 20, marking 20, tackling 20 olur; oyunda heyecan bırakmaz. ilerde adını herkese duyurursa şaşırtmayacaktır. adını duyuran kolombiyalı ilk zapata da olmayacaktır.

    (bkz: jose rene higuita zapata)
  • fm 09 daki en saglam defanslardan birisi... it gibi koşar, tackling marking desen tavandir. mutlaka alinmasi lazimdir
  • fm 2009 da sezon başlar başlamaz futbolun devlerini peşinden koşturur. fm 2008'de de böyleydi bu, değişen pek bişi yok anlaşılan.
    (bkz: fm diyorsa doğrudur)
  • fm' lerde yıllarca bu kadar iyi yapılmışsa gerçekte de iyi çıkması çok büyük bir ihtimaldir.
  • kendisi milan'a transfer olmuş, milan'ın bu transfer için ne kadar ödediği bilinmiyor. milan'ın thiago emiliano da silva'yı psg'ye iteledikten sonra mutlaka transfer yapması gerekiyordu. zapata tam olarak stoper olmasa ve asıl pozisyonu sağ bek olsa da stoper oynama özelliği de olan bir futbolcu. milan'ın bu yıl izlediği transfer politikası gerçekten başarılı zapata belki thiago silva kadar üst düzey bir oyuncu değil ama yerini doldurabilecek kalitede bir isim, en azından yaşı daha genç ve önünde oynayabileceği en az 6-7 yılı var. bu bakımdan sağlam defansları yetiştirebilen milan'da kendini geliştirebilmesi olası. dramatik bir şekilde küme düşen villarreal italyan kulüpleri tarafından resmen yağmalandı desek yeridir, tabi bu esnada bizim türk kulüpleri de olan biteni güzel bir şekilde izlemeye devam ediyorlar.
  • kiralık olarak oynadığı ac milan'a transferi tamamlanmış.

    http://www.acmilan.com/…ws/breaking_news_show/41338
  • 6 milyon euro'ya olayı bağlamış milan. tertemiz transfer. mis.
  • falcao gibi bu oyuncununda dünya kupasında kolombiya adına oynayamama riski vardır dün yaşadığı sakatlık yüzünden.
  • italya'dan aldığım bir habere göre ... bitmiş...

    not: bjk
  • milan ve udinese ile totalde 300 civarı maç yapmış olması, hem stoper hem sağ bek pozisyonunda görev yapabilmesi, kolombiya milli formasını 40 kez giymesi ve kontratının mayıs'ta bitiyor oluşu ile beşiktaş'ın 2016/17 sezonu transfer politikasına çok uygun düşecektir.
hesabın var mı? giriş yap