• son albümü fear yourself'in yapımcılığını mark linkous yapmıştır.
  • 2004'te kendisi için "late great daniel johnston - discovered covered" adında bir tribute albüm çıkarılmışlığı da vardır.
  • daniel johnston'ın nasıl bir müzisyen olabildiğine ve bu alanda önemli sayılabilecek bir popülariteye ulaştığına şaşıran çok fazla insan vardır. şarkı söylediği zaman ne sesinden etkilenirsiniz, ne de enstrüman çalmaya giriştiğinde duyduğunuz ritimlerden; ama bütün bunlara rağmen daniel johnston bir yeraltı ikonudur. ki kendisi de farkındadır bunun. 19 yaşındayken the beatles'ın içinde yer almak istemiş; ama şarkı söyleyemediğini farkettiğinde hayal kırıklığına uğramışken şimdi tam 45 yaşında inanılmaz sakinlikte, samimiyette ve saflıkta şarkıların sahibi bir singer-songwriter olmuştur, görsel çalışmalarda hatırı sayılır bir isim sahibi olmuş ve özellikle de 2005 yapımı "the devil and daniel johnston" belgeseli ile popülaritesini doruk noktasına taşımıştır.

    ilk albümü 1980 yılında yayınlandığından beri kült bir isim olarak yükselmeye devam etmiştir. psikolojik sorunları, manik depresifliği ve dünyaya bakış açısı ile (ki koyu bir hırıstiyan eğitimi almışlığı ve ailesinin katı dini inanışları yüzünden şarkılarında dinsel temalara ve etkilere rastlamak mümkündür) harmanlanan şarkıları onun bu yükselişine katkı sağlamıştır. bugüne kadar sayısız ünlü isimle beraber çalışmış ve sayısız ünlü ismi etkilemiştir. öyle ki kurt cobain 1992 yılında sık sık daniel johnston'ın "hi, how are you?" yazılı tişörtlerini giymiş; yo la tengo gibi gruplar sık sık şarkılarını coverlamıştır.

    1990lara kadar albümlerinin çoğunu evinde kaydededen daniel johnston'ın şarkılarında dini etkilerin yanı sıra çizgi roman kariyerinden gelen captain america etkileri de sezilmektedir. herkesin ortak karar kıldığı ise şarkılardaki şok edici samimiyettir. dinlediğiniz ilk saniyeden itibaren içinize sızmasını bilir daniel johnston. yerel bir kahramandan, uluslararası kült bir isime dönüşmesinde sağlık durumunun ya da yeteneğinin ne kadar etkisi olduğu hala tartışmalı olsa da günümüzdeki en aykırı isimlerden birisi olması ile müzik sahnesindeki yerini korumuştur.

    1990 sonrası ve 2000ler ise daniel johnston'ın kariyeri boyunca kaydettiği en güzel müziklere sahne olmuştur. 2000'lere damgasını vuran rejected unknown, time and pain, fear yourself gibi albümleri bu deli adamın içerisindeki bütün müzik ruhunu huzurlarınıza sunmuştur. gerek ruhunun derinliklerinde sakladığı dehalığı, gerek farklılığı, gerekse uç noktaları içerisinde barındırması açısından kesinlikle dinlenmesi gerekilen, hatta mümkünse sahnede canlı izlenip sahne performansı ile şaşkınlıktan ağzınızın açık kalmasına neden olacak bir insandır daniel johnston.
  • içten sıcacık şarkılar söyleyen, ama şarkı söyleyen fazlası değil; dinlenmesi gereken çizer,yazar,söyler
    kurt cobain ve layne staley gibi isimlerin manyaklık seviyesinde tutkun olduğu alt kültür insanı.

    "this is life" ve "true love will find you in the end" begenilen/begendiğim şarkılarıdır.
  • is and always was isimli yeni albümü ortamlara düşmüştür. gayet güzel işler var albümde. tabi johnston'ın o kasede kayıt evde yaptığı albümlerin havasını karşılayamaz. ancak her türlü, şarkıyazarlığı konusunda hakkını teslim ettiriyor. artık 50'sinde; kafası yerinde olduğu sürece devam derim. az bulunur böyle yetenek.
  • bu velet benim evde oyunlar oynar ben ne zaman istersem.
  • bence bu abinin yaptığı müziği seven herkes birbiriyle arkadaş olmalı. ev oturmalarına gidip, karşılıklı çay falan içmeli.
  • (bkz: life in vain)
  • peek a boo diye bir şarkısı var. adam, şarkıyı dinlerken kendinize üzülmenize izin vermez, hakkınız yoktur sanki. eğer bir şeylere üzülüyorsan bırakıp ona üzülmeye başlarsın zira. eh zaten mark linkous ve layne staley hayranmış, benim de sevmeme şaşırmamalı.

    "you can listen to these songs
    have a good time and walk away
    but for me it's not that easy
    i have to live these songs forever
    please hear my cry for help, and save me from myself"
hesabın var mı? giriş yap