• (bkz: debriyaj)
    (bkz: balata)
  • motor ile vites kutusu arasındaki bağlantıyı sağlar. aracı kullanım şeklinize göre balata ömrü değişkenlik gösteririr. örneğin ayağınız sürekli debriyaj pedalı üstünde araba kullanıyorsanız debriyaj balatanız daha kısa sürede biter ve balatayı değiştirmeniz gerekir.
  • otomatik aracta bunun neden sorun cikartabilecegini henuz aklim almasa da konu uzerindeki arastirmalarim devam etmekte. bilgisi olan yesillendirsin bi zahmet.

    edit: arkadaşlar sakin, otomatik arabada debriyaj yok diyen yok. debriyaj tabii ki var ama otomatik olduğu için ondan kolay kolay sorun çıkmamasını umuyorum. fazla naif bir düşünce sanırım.
  • sıyrılmaya yakın sıyrıldığında kokusu 3 öndeki ve arkadaki araba tarafından bile hissedilen manyak buluş. manyak buluş derken bir arabanın aktarma sistemlerinin bu kadar sorunsuz çalışmasını sağlayan en kral arabirim dir. ama temelinde freze denilen dişli yapısının aşınmasından kaynaklı (özellikle yağmurlu ve aşırı sıcak havalarda) kokular olup, her kokunun balata bitmesi veya sıyrılması olmadığının da bilinmesi gereken elemandır.
  • yarın inşallah aracımda değiştireceğim parça.

    oto tamircilere gidip baskı balata değiştiriyor musunuz diye sorduğunuzda araç otomatik/yarı otomatik ise enteresan yanıtlar alabiliyorsunuz. aracımla benzer model araç için bir yabancı tarafından çekilmiş profesyonel bir videoyu izledikten sonra sadece mekanik bir işlem olduğuna kanaat getirmişken ustalar beyinsel bir takım uğraşların da verilmesi yönünde nedense ısrarcı. forumlarda, akabinde ecu üstünde vites geçiş ayarı yapılması gerektiğine dair doneler yakaladığım için artık ben de salt mekanik işlemdir ısrarımdan vazgeçtim.

    değişimi için bugün yüksek fiyat çeken bir yerde (sadece işçilik için 10k istedi) eleman selenoid filan diyerek saçmaladı. kendilerine doktor gibi davranmayıp doğrudan tedavi istediğinizde bu usta tayfasının şekli şemali değişiyor.
  • frene basarken aynı zamanda debriyaja da basarsanız balataları yakma ihtimaliniz artar. bazen bunu yapmasanız da o balatalar yanmayı sever. bornova sanayisinde diferansiyel (g*tçü) osman'a götürürseniz ilk soracağı şey 'fren ve debriyaja aynı anda mı basıyorsun?' olacaktır. cevabımın hayır olduğunu bildiği halde sorar. ama olsun. o balat'a yandıysa o soru sorulur. usuldendir..
hesabın var mı? giriş yap