• ikinci bir çeksene elini vakasi.

    hatta daha da beteri.

    (bkz: gelen gideni aratir)
  • insanın başkalarının anlam veremediği, anlamlandıramadığı hareketlerini sorgulamak için ve aynı zamanda bu hareketler karşısındaki hayal kırıklığını belirten sitem dolu bir soru cümlesi. genelde yapılan şey için harcanan emeğin karşılığında elde edilen sonuç karşısındaki memnuniyetsizliği belirtir veya ulaşılan sonuç için vazgeçilen, gözden çıkartılan şeylerin aslında daha kıymetli olduğu ima edilir. alt metninde "yazık" kelimesi saklıdır.
  • insanın kırıldığı zaman incindiğini belirten soru cümlesi.

    bazen insan kendisinin bile anlamlandıramadığı bir şeyi yapar. bunu ona yaptıran biri ya da bir şey(ler) mutlaka vardır. gelişen olay karşısında bekler. incindiği için de kendini ifade edemez. boğuşur konuşabilmek için ama konuşamaz. sonra bir an bir şey yapmak ister ama yapamaz. arkasını döndüğünde tuttuğu gözyaşları yanağından süzülürken bu soruyu sorar kendine. tıpkı yol kenarında beklerken arabanın birinin biriken suyu üstünüze sıçratması halinde yaşadığınız hisle.
  • can kırıklarının ederini bilmek için sorulan gıcık soru...
    bazen varılan hazzın yüzde ve yürekte oluşturduğu tadı bilmek isteyenin sizi anlamak adına yönelttiği merak sorusu.
  • alti ustu bir kupa icin sene boyunca her turlu cirkefligi yapan, bu ugurda $ikeyi ve irkciligi bile savunan, rakiplerine hakaretler eden, ortami geren, ortaligi kirip doken, toplumun huzurunu bozan bazi insan musfeddelerine sormak istedigim soru!
  • cansu dere'nin bu öbeği değdi mi yerine deydi mi diye telaffuzundan sonra toplum olarak ciddi diksiyon problemimizin olduğu kanıtlayan soru öbeğidir.
  • bu soru; gerçekten sevdiğin ve seni yaralayan birine sorabileceğin, hafif sitem, hafif kırgınlık, hafif kızgınlık belirten soru cümlesidir.

    değdi mi?

    ona sormak istiyorum ama cevap alamayacağımı biliyorum. her sorduğum soru gibi yine cevapsız kalacağım.

    bu durumun beni üzeceğini bildiğim halde deli gibi sormak istiyorum.

    umut mu var hala bitmediğine yönelik bilmiyorum ama sadece sormak istiyorum. çünkü ben bu soruyu, hergün kendime soruyorum.

    değdi mi?
    tabiki değmedi.
  • özlem ay & ibo’nun, audiam etiketiyle yayınlanan tekli çalışması.

    söz & müzik: özlem ay, nilüfer ay
    düzenleme: ömer akyüz

    şarkının video klibini buradan izlemek mümkün.
  • (bkz: değmiyor)
  • “ben bu kalbin yangını değilsem
    yakmam kendimi olur biter.”

    umarım harcadığına değmiştir.
hesabın var mı? giriş yap