• içinde avm olacak olan adadır.

    not: yazar burada ironi yapmamıştır. başbakan yassıada ve sivriada'nın müze haline getirileceğini açıkladıktan sonra bir de böyle bir şey dedi.
  • (bkz: england) demokrasi ve özgürlük adası olarak bilinen tek yer.
  • istanbul il genel meclisi'nin kabızlığına kurban olan adadır. akıldakini doğrudan yazmak yerine, onu tarihsel olarak sembolize edecek bir isim bulunabilirdi.

    günlük konuşmada "demokrasi ve özgürlük adası'na gidiyoruz" demeyeceğiz neticede.
    demokrasi adası, yahut özgürlük adası filan denebilirdi en azından.

    ey meclis! sen niyetini söyle, isim bulma işini ehil birine bırak...
  • demokratik ülke olma yolumuzdaki son engel olan "yassıada" isminin değişerek aldığı hal.
  • yassıada'ya düşen isimdir. artık adalarda demokrasim var özgürlüğüm var diye şarkılar söylenir, mitingler yapılır, yoz halk sohbetlerinde ilerici bişiy bişiy hamlesine örnek gösterilir.
    ki habere göre dini tesis açılmasıyla nasil bir beşik olacağı, dinin ya da demokrasinin ya da özgürlüğün nasıl algılanması gerektiğinin örneklerini verecek körpe ada.
    (bkz: yazık la)
  • olaya bakalım, sene 2013 hükümet ve bakanları ile ilgili bir sürü abukluk var çok desteklememe rağmen bazı insanlar suçsuz yere ceza evinde, gezi parkında müdahelelerde bariz bir şiddet var. partili kıyağı ve yandaş kayırması; yakinen bildiğim ve gördüğüm bir sürü olayla birlikte var.
    veee, başbakanımızı astığımız adaya demokrasi ve özgürlükler adası adını veriyoruz.
    böylece olay çözülmüş oluyor.
    bence aynı kalmalıydı, bunu unutmamalı ve yeni nesle anlatmalıydık.
    not: fenerbahçeliyim.

    (bkz: eşeği boyayıp zebra diye yutturmak)
    (bkz: yersen)
  • yassıada'nın yeni ismi. keşke zihniyet değiştirmek de isim değiştirmek kadar kolay olsaydı... rövanşist zihniyet bu topraklarda yaşamaya devam ettikçe yeni yassıada'lar da, silivri'ler de yaşayacaktır. sahi, birkaç on yıl sonra silivri'nin de ismi değişir mi? ya da gezi parkı'nın?
  • şaka gibi isim. dokuz hece, dört sözcükten oluşan yer ismi nedir lan? biraz daha kasıp makale ismi çıkartabilirlermiş. "türkiye tarihinde katılımcı demokrasi üzerine bir inceleme: özgürlük ekseninde seçmen davranışları adası"
hesabın var mı? giriş yap