• özel muayenehanelere başvurulup pazar bile olsa hasta kabul edecek diş hekimleri aranırsa bulunabilir. adsm ya da hastanelerdeki diş hekimleri bakmayabilirler.
  • düşen dolgumun yerine hissettiğim ağrı kısım kısım artıyor. konuyla ilgili bilgisi olanlar yeşil yeşil pls.

    edit: ağız ve diş sağlığı hastanelerinin yalnızca acil bölümleri çalışıyormuş ve orada da diş çekimi ve ilaçlar için fiş kesiliyormuş. dolgusu düşen dişiniz için maalesef yapabilecek çok bir şey yok. bekleyin, çürüyünce gider çektirirsiniz artık.

    edit 2: hastanedeki görevliye ne zamana kadar böyle devam edeceğini sorduğumda “eylül’e kadar dediler ama bu gidişle ileri bi tarihe sarkacak” dedi. umutsuzluk basmak istemem ama devlet hastanesi düşünüyorsanız gözden çıkaracaksınız o dişinizi.
  • özel hastanelerdeki fiyatları arttırmıştır.
  • covid-19 u meslek hastalığı olarak sayıp bu hastalığa yakalanan insanlara tazminat öderseniz diş hekimleri bu konuda eleştirilebilir ama bir genelgeyle meslek hastalığı sayılmamasının önünü açarsanız böyle taleplerin olmaması gerekir. aynısı tüm sağlık çalışanları için geçerli.

    burada damlacık yolu, asemptomatik, presemptomatik, viral yük gibi kavramlara girmeyeceğim fakat solunum yoluyla yayılan bir hastalık varken diş hekimlerini bu konuda eleştirmek bana abes geliyor. bunu eleştiren insanların okul açılırsa çocuğumu okula göndermeyeceğim diye ağlaması da ayrı bir ironi.

    edit: ayrıca filyasyon ekibinden çalışan diş hekimi arkadaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
  • rezillik. diş hekimlerinin sadece acil hastalara bakması değil, diş hastanelerinde tedavi göremezken özel hastanede parasını vererek tedavi olabiliyor olmak rezillik.

    3 ay önce azı dişlerimden birinde geçmeyen ağrı şikayetiyle acile başvurdum. hafif çürümeye başlamış film çekti doktor kökleri sağlam çekersek yazık olur tedaviyle(dolgu) kurtarırız dedi. corona sebebiyle de tedavi yapamıyorlarmış ya dişi çekecekti ya da ilaç yazıp yollayacaktı. ne zaman tedavi edebileceğimizi sordum muhtemelen 2 hafta sonra yazı gelir siz ara sıra telefonla arayıp sorun demişti. 3 ay geçti, bahsettiği yazı gelmedi. hala corona tehdidi var ama sadece devlet hastanelerinde. özel poliklinikler vızır vızır çalışıyor. hatta aşırı ahlaklı özel poliklinik sahiplerinin bu uygulamayı fırsat bilip fiyatlara zam yaptığına da eminim. allah'tan ilaçlar işe yaradı da 1 ay sonra ağrım geçti. dişi daha kötü durumda olup ağrı kesiciyle iyileşmeyen vatandaşlara geçmiş olsun. birkaç bin lira ödeyerek corona riskine girmeden diş tedavilerini yaptırabilirler.
  • ne kadar fikirsiz insanlarsınız, bilginiz olmadan her konu hakkında konuşuyorsunuz. devlette yan gel yat a.ş diye de entrysini güzellemiş. tam bir tenekesin için bomboş. bilmediğiniz konular hakkında yavşak yavşak konuşmayın. senin devletin doktora bakma diyor bitti nokta gideceksin devlete hesap soracaksın gelip burada diş hekimi ile uğraşmayacaksın aptal!

    ne güzel ya! buradan kafana göre herkese sallayacaksın. özele gelince bayılmıyoruz hasta bakmaya ama gereken tüm önlemleri alıp sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. senin cebinde bulunan üç kuruşa ihtiyacımız yok merak etme.
  • devlet ağız ve diş sağlığı polikliniklerinde olduğu söylenendir. özeller ise pandemiyi fırsata çoktan çevirmiş durumda. euro üzerinden fiyatlanan implant ve kaplama diş ücretleri de cabası. acil bir durum dışında gitmek hem sinirlere hem de cebe zarar şu dönemde.
  • bu konuda çok acil bir şeyler yapılması gerekiyor. bu ülkede milyonlarca insanın özelde tedavi olacak maddi güçleri yok.

    diş ağrısı da ertelenecek, bekleyelim geçer denilecek bir şey değil. eğer paranız varsa özel diş hastaneleri sorunsuz şekilde çalışıyor orada tedavi olabilirsiniz ama paranız yoksa ölün.

    umarım bir çözüm bulunur zira bu acıyı çeken insanların durumunu hissetmek zor değil.
  • haziranda normalleşme başladığında eylül ayında normalleşmenin 3. aşaması ile birlikte dişçilerin de (devlettekileri kastediyorum özeller zaten açık) açılacağına söylenmişti. eylül ayına birkaç gün kaldı ama dişçilerle ilgili hala bir açıklama gelmedi.

    edit: devlet hastanelerindeki dişçiler de hasta bakmaya başlamış. şu an sadece diş hekimliği fakülteleri hasta bakmıyor sanırım.
  • (#103561498) diş hastanelerinde daracık koridorlarda üst üste bekleyen hastaların birbirine covid-19 bulaştırma ihtimalini düşünemeyen bir adet herbokologun ilgisini çekmiş kampanyadır.

    devlette çalışan diş hekimi arkadaşlarımın çoğu da çalışılmadığı için döner sermaye alamamaktan şikayetçi. insanlar nereden baksanız 4 5 bin liralık gelirinden oldular, diş hekimleri bu durumdan memnun mu sanıyorsunuz??

    ayrıca diş hekimlerinin büyük kısmı da filyasyonda ve sürüntü testlerinde görevlendirildi. bundan da haberiniz yok tabi ki. işkembeden sallamak güzel mi?
hesabın var mı? giriş yap