• tam adı dışkapı yıldırım beyazıt eğitim ve araştırma hastanesi.

    1964 yılında hizmete başlamış bu hastane. türkiye'nin en köklü hastanelerinden biri olmasını beklersiniz ama değildir. insan yoğunluğu tarifini burayı gördükten sonra yeniden yapmanız gerekir. o kadar berbat bi yer ki sürekli allah kimseyi buraya düşürmesin diye dua edersiniz. türkiye'nin başkentinde sağlık ne halde görmek istiyorsanız buyurun bir gezin.

    özellikle şehir hastanesi açıldıktan sonra numune ve yüksek ihtisas'ın taşınmasıyla beraber iyice berbat hale geldiğini söylüyorlar.

    buraya işiniz düşerse vazgeçin. hemen başka bir hastaneye yönelin.
  • ankara'da ki 65 yaş üstü herkesin en az bir defa uğradığı yer.
    hatta buradan geçen pursaklar sıhhıye ego otobüslerinin içi gömülmemiş amca ve teyzelerle doludur.
  • 2 gündür beyin cerrahisi bölümünde yattığım, basit bir operasyon (15 - 20 dk sürecekti) diye düşünüp, 2 saate yakın masada kesilip biçildiğim hastanedir. çokça şey gözlemlediğim hastanedir. zorda kalmadıkça bir daha kapısından girmeyi bile düşünmüyorum. basit bir operasyondu benimkisi çok şükür ama çekilir gibi değil. bir ara edit gireceğim gözlemleri e dair. allah nice hastalara ve hasta yakınlarına sabır versin.
  • acil bolumu ve hastane dahil o kadar kotu bir hastane ki anlatilmaz yasanir ama allah dusmanimi dahi dusurmesin oraya.

    acil sorumlu hemsiresinin ukalaligindan tut doktoruna kadar pek cogu ukala her sey eski pusku izbe igrenc dedigim gibi umarim kimse oraya gitmek zorunda kalmaz ve ennnnn yakin zamanda burasi bosaltilip yikilir ve tarihe karisir.

    devlet hastanesi ama bu kadar bakimsiz bir yer olamaz kendi iclerinde depoya attiklari eski puskuyu degerlendirerek idare ediliyormus hissi var mesela size su fotoyu birakayim siz dusunun. elinizi yikiyosunuz o sirada iseyen biri varsa onu bekliyosunuz adam isedikten sonrada siz oraya gecip elinizi kurutuyosunuz sistematige isleyise bakin

    http://www.imgim.com/img_20200123_175254.jpg

    adam bir de essek kadar uzerine yazmis, millet bunun burda olmasinin amaci ne diye dusunmesin diye

    acil bolumunde hastalari icin gelenler gece o koltuk ya da sandalyeler uzerinde uyukladiklarinda guvenlik gelip kalkin uyumak yasak diyor ama evsiz ve sarhoslar gelip sedyeyi cekip uykularini misil edince onlara birsey diyen yok

    acil bolumun icinde her hastanin basinda bir refakatci var ama oturacak yer yok, tabure ya da sandalye aramak icin acilin orada dolaniyorum acil sorumlu hemsiresi geldi, siz nereye dedi, tabure tarzi bisey ariyorum dedim (hayir kendini bilmez koridorda'da mi dolasmayalim sen git isini yap o guvenligin isi) sadece surdaki oturaklari kullanabilirsin dedi, dedim ki kendim icin degil acildeki refakatci icin dedim, icerde duvara monteli mor sandalyeler var dedi, her yerde yok diyince hee kirilmistir o zaman dedi super zeka, halbuki kirilma yok duvarin bir tarafinda var diger tarafinda o sandalyelerden yok, olan kisminda her yerinde yok o sandalyeden. ama bu hanimefendinin olmadigi zamanlarda millet hasta nakil sandalyesine oturup refakat ediyo buradan okursa haberi olsun.

    tuvalet yettersiz oldugu icin rezalet otesi pecete yok sabun her zaman yok, kapida kilit bile yok ve daracik

    annemi erkek sanip servise gonderdiler serviste odaya aldik bir baktilar hasta erkek degilmis kadinmis diye hemen cikardilar taburcu ediyoruz dediler ulan madem taburcu olacak hasta neden servise cikariyosun madem servise cikacak hasta neden taburcu ediyosun kendini bilmez.

    acilin ici kokuyo hani hastane kokusu vardirya hah iste ona bir de bu acilin penceresi olmadigini dusunun ve icerde 70 kisi oldugunu dusunun sarhosu, evsizi, ustune kusani, soganli sandvic ya da ekmek arasi ile gireni vs dusunun ( yemin ederim adam elinde posette 5 paket koftemiydi neydi sogan kokulu bir sey ile acilin icine girdi) oyle bir yer allah kimseyi bu ve bunun gibi bir yere dusurmesin insallah basit seyler icin gelir hemencecik gidersiniz.

    50 kusur sene oncesinin zihniyeti ile yapilip 25 sene oncesinden kapatilmasi gereken insani bunaltan kabus gibi bir atmosferi ve isleyisi olan yer allah kimseyi dusurmesin tedaviye mi gittik agir cezada mi yattik belli degil.
  • 2 aya yakındır babama refakat etmek için kaldığım tarihi hastanedir...her ne kadar bazı konformistler tarafından aşağılansa da yoksullar içğn adeta bir sığınaktır...ankaranın en yoksul bölgelerinden altındağ'da başı sıkışan garibanın koşacağı tek hastane olma seçeneğini uzun yıllardır yitirmemiştir...yaşanılan sorunların nedeni hastane değil sistemin yoksullara olan yaklaşımıdır..dünyanın en zorlu hastalarıyla başa çıkmak zorunda kalan personel buradan çeliklenmiş olarak çıkmaktadır...bir zamanlar yalnızca ssk lı işçilere baktığı için de sınıfsal bir duruşu vardır...bu bölgenin çocuğu olarak diyorum ki burası her açıdan bir okuldur..kısa süre sonra şehir hastanelerine taşınacak olmasına rağmen hikayesi henüz anlatılmamıştır...
  • babamın resüsitasyon odasında rahmeti rahmana kavuştuğu hastane. ne zaman önünden geçsem yüreğim burkuluyor. işin kötü yanı ise bunun her gün olması. çünkü işim gereği gidiş ve dönüş olmak üzere günde iki kez önünden geçmek zorundayım.
hesabın var mı? giriş yap