• yanılmıyorsam, cem mumcu'nun sahip olduğu okuyanus yayıncılıktan çıkan kitap dizisine verilen ad. *

    bu seride, twitter'da ya da benzer sosyal medya ortamlarında tanınmış, ünlenmiş insanların kitapları olacak. seride ilk yayınlanan kitaplar pucca ve herbokubilenadam nickli yazarların. devamında ise sami hazinses ve onur gökşen (steevemcqueen)'in kitapları yayınlanacak.

    ben bu diziye ait aktif bir web sitesi göremedim ancak facebook sayfaları mevcut. bu kitap dizisiyle ilgili her türlü bilgi ordan edinilebiliyor.

    http://www.facebook.com/dizustuedebiyat
  • ilk olarak küçük aptalın büyük dünyası ardından piç güveysinden hallice kitaplarını çıkarmış kitap dizisi. şu ana kadar 5 yazarla daha anlaşılmış olup her ay birinin kitabı çıkacaktır.
  • üçüncü kitap, bizim de renkli televizyonumuz vardı * da bu dizinin içindedir.
  • 12-21 yaş arası hayati devrimini küçük sırlar - gossip girl arasında yaşamış, başından 1-2 platonik aşk geçmiş, çoğu aldatılmış/değer görmemiş hatunların(ki büyük kısmı çocuk zaten bunların) secde ettiği kendi melankolyasında karizmatik kadın imajı çizmeye çalışan, aşk kakılmışlarının kitaplarını basan bir edebiyat serisi.
  • internet yazarlarının yazmış olduğu kitaplardan oluşan seri. bu sebeptendir ki kitaplar internet diliyle yazılmış olup 300 sayfa bile olsa toplam 1 gün süresi içerisinde bitirilebilmektedir. buna tek istisna onu gökşen'in yazmış olduğu kitaptır. edebi yönü diğerlerine göre aşırı fazla olsa da o da kısa sürede bitirilebilmektedir. ancak diğer kitaplar ciddi anlamda edebi olarak pek değer taşımamaktalar. gerçi böyle bir iddiaları olduğunu da sanmıyorum zaten.
  • bayılmışım... kendime geldiğimde 40 yaşındaydım isimli şebnem aybar'ın yazarı olduğu kitap eklenmiştir bu seriye şimdilerde . kitabın kahramanı kendini arka kapakta tanıtırken:- itiraf ediyorum; tanrı akıl dağıtırken, ben masanın altında, kaybettiğim terliğimin tekini arıyordum. belki de bayılmıştım. kendime geldiğimde kırk yaşındaydım- diyor. bu serideki diğer kitapları , fiyatları ve gibilerisindenları için http://www.okuyanus.com.tr/…rma_urun.asp?dzid=19517 uygundur.
  • yetişkinler tarafından okunmasını vakit kaybı olarak gördüğüm, ama ergenlere okumayı sevdirme olasılığı açısından işlevsel olabileceğini düşündüğüm seri. "edebiyat" kısmı tartışmaya çok açık olan popüler kültürün ürünü bir seri.
  • bu dizüstü edebiyat muhabbeti, cem mumcu'nun kitap dizisi dahil, yeni nesil bir edebiyat stilini eski klasik bildik metotlara indirgeyip ruhunu öldürmekten ibaret sadece. işin ironik yanı bu tip twitter/blog/sözlük yazarlarına kitap yazdırmak "işte yeniliklere açık, geniş bir perspektiften algılıyorum dünyayı" tribine bağlanıyor. iyi de kardeşim o yazılar içinde bulundukları mecra dahlinde anlam kazanıyorlar, sen bunu konvansiyonel bir formata indirgeyince ne anlamı kalıyor o yenilikçiliğin? işin parasal yönü de ayrı bak, internetten bedava yazı yayınlamaya karşılık sonunda yazılarını parayla satmak kısmı bile saçmalık da o daha uzun ve tartışmalı bir konu, oraya giresim yok.
  • yarrak siken kelebekin en ufak bir ego lekesi bulaşmamış, samimi ve sürükleyici öyküsünü yayımlamadıkları sürece pek de dikkate değer bulmamakta direteceğim seri. madem ki internetin cevherlerini "laptop'ım olmadan asla" diyen okurlara kitap kılığında ulaştırma misyonu edindiniz öyleyse insanların aylardır takip ettiği ve etmeye devam edececeği bir online romanı da görmezden gelecek haliniz yok herhalde. kendilerini esas oğlanla özdeşleştiren gençlerin de karakterleri sığ bulmalarına rağmen öyküyü ilgiyle takip edenlerin de okur mevcudunda hazır bulunduğu bir fenomeni görmezden mi geleceksiniz? olağan kıskanç türk erkeğiyle olağan kafası karışık türk kızının durduk yerde arıza çıkartmaya programlı yurdum ilişkisini vurucu bir sadelikle anlatan bu adamı yok mu sayacaksınız? dizüstüyse bu da dizüstü. dört cigabayt remse bu da dört cigabayt rem. taşıma çantası hediye.

    yoksa tüm mesele afilli isimli bloglardan kitaplara inip insanları sosyo-ekonomik vaziyetlerine göre alenen aşağılayan ve bunu yaparken ecnebi dizilerden uyarlama beyaz türk parodileri oynamaktan çekinmeyen yazarları yayımlamak mı? değildir ya, zannetmem.
  • ortalama bir sözlük yazarından farksız (pucca ve pink freud'u saymıyorum tabi onlar ortalama bir sözlük yazarı bile değil) kişilerin yazdıklarını kitap haline getiren enteresan bir oluşum. hatta ortalamayı bile geçtim owencan'ın entrylerini kitap haline getirin yemin ederim daha edebi yönlü kitaplar serisi ortaya çıkar. en azından vasat kelimesinin altında yatan derinliği ve duygusal sarmallığın farkına varırsınız.*
hesabın var mı? giriş yap