• ulkede meslek secimi yapan insanlarin zamaninda yasadigi, gelecek kusagin da yasayacagi bir ikilemdir bu. her zaman var olacaktir. evet...
  • öyle ikilem mi olur lan.

    edit: şimdi sevgili yazar kardeşim. meslek tercihini hangisinden para kazanırım diye yapmazsan eğer, ileride üzülme oranın daha az olur. doktorluk ile mühendisliği kendi çevremdeki mühendis ve doktor arkadaşlarımdan anlatacağım. bu arada ben mühendisim. mühendislik insana doğayı anlama ve en önemlisi her şeye bakıp algılama ve sonuç çıkarma yeteneği kazandırır. ikisi de ağır disiplinle olsa da doktorluk daha özel bir alandır. mühendisliğin genel bakış açısını doktorlardan beklemek doğru değildir. bunu yapan doktorlar olduğunu inkar etmeden söylüyorum bunu. onların işi insan. mühendis arkadaşları her türlü alanda görebilirsin ama doktor arkadaşlarımın da kendi iş girişimleri hatta iyi para kazandıkları yatırımları var. doktorluk zor iş, bundan dolayı gerçekten kendini adamadan doktorluk yapman psikolojin için iyi değil. ama parası iyi tabi. harcamaya pek vaktin olmayacak ilk 5 yılında dolayısıyla belli bir yaşa gelince evin de olur araban da. aynı şeyi mühendisken de yapabilirsin demeyi isterdim ama ne mühendisi olduğun hangi okulda okuduğun çok önemli. ben yine hayata gelsem yine mühendis olurdum. hani felsefe, sosyoloji gibi bölümleri bir çok mühendis ister okumayı çünkü disiplinlerinin temelidir felsefe ya da çok iyi analitik zekaları olduğundan sosyolojiye merak salabilirler. ama gerçekte durumum iyi olsa felsefe, değilse yine mühendislik okurdum. durumum iyi de olsa kötü de olsa doktor olmazdım. olana saygım sonsuz bu arada. doktor arkadaşlar alınmasınlar. bu benim bakış açım. doktor arkadaşlar da anlatsın ona göre sen de düşün bunun üzerine. sadece bu bir ikilem değil onu bil.
  • product owner oldum çok mutluyum
  • ülkede kalacaksan doktor ol kardeşim. mühendisler baya sıkıntı çekiyor bu aralar.
  • bu şey değil mi ya, lise sonda umudunu kaybedip amann puanım neresi olursa artık.. a dönen durum..
  • doktorluk bir meslek değil hayat tarzı adeta askerlik gibi. biraz idealist olmak lazım ve çokça da özverili.
  • doktor olabilecek kadar puanınız varsa kesinlikle doktor olmayın.
  • ne olursan ol önce insan ol asdbzjakaıdhsmlqk .

    ne olursan ol önce para nasıl yönetilir , finans nedir, paranın gerçek satınalma gücü nedir bunları öğren . its all about the money rest is crab(p).
  • bu ikilemi çözerken "paranın" referans noktası olarak alınmamasını öneririm, içtenlikle.
  • ilk 10 bine giren bütün parlak beyinlerin yaşadıkları problem. ülkenin aslında en örselenmiş yarasıdır bu.
hesabın var mı? giriş yap