• doktorluk bir meslek değil hayat tarzı adeta askerlik gibi. biraz idealist olmak lazım ve çokça da özverili.
  • doktor olabilecek kadar puanınız varsa kesinlikle doktor olmayın.
  • mühendisim, öss’de ilk 2000deydim ve hep mühendislik okumak istiyordum. seçim zamanı tıp okumak için baskı da yedim ama tıp istemedim.

    bahsi geçen ikilemi yaşayan çok arkadaşım vardı. keşke doktor olsaydım diye sonradan pişmanlık yaşayanlar da oldu.

    ancak covid belası işlerin başka tarafını gösterdi. tıp okusaymışım diyenler artık hiç öyle düşünmüyor.

    tıp dünyasının ne kadar büyük özveri gerektirdiği ortaya çıktı.

    ben doktor olmadım ama doktor olan ve bu süreçte canını dişine takan emekçilere saygılarımı sunuyorum.
  • ülkede kalacaksan doktor ol kardeşim. mühendisler baya sıkıntı çekiyor bu aralar.
  • şöyle söyleyeyim: personel talep formlarını doldurulup ik'ya iletirken altına mühendis taleplerinden ziyade tekniker taleplerimiz önceliklidir demek zorunda kalıyoruz. çünkü mühendis ertesi gün bulunuyor.

    artık eksi sayısal neti ile mühendis olunduğunu öğrendiğimden beri meslekten soğudum. bence bu devirde bu sorunun cevabı doktorluktur.
  • öyle ikilem mi olur lan.

    edit: şimdi sevgili yazar kardeşim. meslek tercihini hangisinden para kazanırım diye yapmazsan eğer, ileride üzülme oranın daha az olur. doktorluk ile mühendisliği kendi çevremdeki mühendis ve doktor arkadaşlarımdan anlatacağım. bu arada ben mühendisim. mühendislik insana doğayı anlama ve en önemlisi her şeye bakıp algılama ve sonuç çıkarma yeteneği kazandırır. ikisi de ağır disiplinle olsa da doktorluk daha özel bir alandır. mühendisliğin genel bakış açısını doktorlardan beklemek doğru değildir. bunu yapan doktorlar olduğunu inkar etmeden söylüyorum bunu. onların işi insan. mühendis arkadaşları her türlü alanda görebilirsin ama doktor arkadaşlarımın da kendi iş girişimleri hatta iyi para kazandıkları yatırımları var. doktorluk zor iş, bundan dolayı gerçekten kendini adamadan doktorluk yapman psikolojin için iyi değil. ama parası iyi tabi. harcamaya pek vaktin olmayacak ilk 5 yılında dolayısıyla belli bir yaşa gelince evin de olur araban da. aynı şeyi mühendisken de yapabilirsin demeyi isterdim ama ne mühendisi olduğun hangi okulda okuduğun çok önemli. ben yine hayata gelsem yine mühendis olurdum. hani felsefe, sosyoloji gibi bölümleri bir çok mühendis ister okumayı çünkü disiplinlerinin temelidir felsefe ya da çok iyi analitik zekaları olduğundan sosyolojiye merak salabilirler. ama gerçekte durumum iyi olsa felsefe, değilse yine mühendislik okurdum. durumum iyi de olsa kötü de olsa doktor olmazdım. olana saygım sonsuz bu arada. doktor arkadaşlar alınmasınlar. bu benim bakış açım. doktor arkadaşlar da anlatsın ona göre sen de düşün bunun üzerine. sadece bu bir ikilem değil onu bil.
  • mühendis olup elli yaşına yaklaştıysan ve müdür, direktör vb olamamışsan ayvayı yedin. birkaç yıla ıskartaya çıkarsın... sonra ne olacak ? daha emekliliğe yıllar var.. ama doktor olursan uzun yıllar mesleğini icra edebilirsin

    edit : yazılım mühendisliği hariç
  • yurt içi düşünüyorsan doktor yurt dışı düşünüyorsan mühendis.
  • ilk 10 bine giren bütün parlak beyinlerin yaşadıkları problem. ülkenin aslında en örselenmiş yarasıdır bu.
  • akademik bir planın yoksa git (bkz: kaportacı) ol paranın anasını bellersin.
hesabın var mı? giriş yap