• kaynakla birlikte doğrulama geldi hadi inşallah yapılır. inşallah herkesin maaşına yapılır.
    başlık sahibi mühendis arkadaşın aksine bizim kimsenin maaşında gözümüz yok..

    edit:kaynak
    zammın ek ödeme üzerinden yapılacağı konuşuluyor. yani muhtemelen pek bişey değişmeyecek..

    edit2: eskiden sabit döner adı altında yatan para artık direk maaşa dahil olacak ve yüzde olarak kabaca iki katına çıkarılmış. dolayısıyla herkes kabaca şimdi aldığı sabit döner kadar maaşına zam yapılacağını düşünebilir.
    örneğin: 5000 maaş + 1000 sabit döner ise zamlı hali toplam 7000 lira olmuş oluyor, sabit döner ortadan kaldırılmış oluyor.
  • neden doktorlara 5.000 lira veriliyor demek yerine ben de bu miktarda zammi hak edecek is yapiyorum desen, zam alan doktorlara cemkirmek yerine zam vermeyen hukumete sesini cikarsan bir yere geleceksin.
  • verilsin abi, ülke de cerrah yetişmiyor, bu gidişle yakında doktor bile zor bulunacak.
  • gelemez o brüttür net 2500 3000 e düşer.
  • tam senlik konuymuş mübarek. al da at dercesine pas vermişler sana

    --- spoiler ---
    öğretmenleri yine memnun etmeyecek karar. öğretmen ve sağlıkçılardan geri kalana kontenjan kalmıyor ama bu iki mesleği tatmin edemiyoruz.
    --- spoiler ---

    (bkz: 8 eylul 2021 15 bin yeni ogretmen atama mujdesi)

    göklerden gelen edit:
    dostlar, romalılar, yurttaşlar, dinleyin; *
    spoiler ve (bkz:) tam anlaşılamamış galiba, açıklık getirmek için bir düzenleme şart oldu.
    konunun sahibi adnan mersedes kullancı isimli kişi.*
    profiline girip bakarsanız en çok favorilenen mesajı üst tarafta paylaştığım mesaj.
    kendisi öğretmenlerden ve sağlık çalışanlarından haz etmiyor yani.
  • çok az. abd’de çalışan arkadaşım burada doktor aylık ortalama 20.000 dolar kazanıyor diyor.

    edit: inanmayan arkadaşlar için link ekledim. vergisiz hali 20 bin dolar dedi zaten, vergili 30 binin üstünde.
    adb doktor maaşları
    gelişmiş ülkelerde kimse kendini doktor ile kıyaslamıyor, can kıymetli tabii ki.

    edit 2: 10larca mesaj var, cevaplayamıyorum. arkadaşlar zaten bu gidişle afgan ve suriyeli doktorlara kalacaksınız. isteyen de tıp fakültesi kazanıp, 6 yıl bitirip, mecburi yapıp, tus kazanıp, 5 yıl asistanlık yapıp, bir daha mecburi hizmete gidip uzman dr olabilir, sonra bir daha ydus kazanıp 3 yıl yandal asistanlığı daha yapıp tekrar 3.kez mecburi hizmet yapabilir (benim de olduğum grup).. üniversite sınavı dahil bütün bu aşamaları geçtikten sonra bu rakamlara ne dersiniz o zaman tahmin ediyorum. engel olan yok ama isteyen yapabilir.

    edit 3: hala benim vergimle maaş alıyorsun diyen var yahu, seviye buralarda, tamam devlet çıksın sağlıktan, vermesin bize maaş falan, bizim tüm sektör de özel olsun, bazı ülkelerde zaten böyle, görelim o zaman ne oluyor. bizim için verdiğin vergi özel hastane ve muayenelerde sana nasıl geri dönüyor bakalım, macecik de yaz sana ,kaça mal oluyor görürsün.
  • lan doktor kalmadı ülkede. hepsi kaçtı gitti. verin ne istiyorlarsa. asgari ücreti saçma sapan arttırıp enflasyonu yükselteceğinize. ver gitsin sağlıkçılara. hemşirelere. canlarım benim.
  • buradaki yorumlara bakarak maaşa zam yapılmadığını, sabit ödeme yapabilen hastanelerdeki ödemelerin kastedildiğini, fakat neredeyse bütün hastanelerin sgk borcu bulunduğu için zaten sabit ödeyemediğini anlayabilirsiniz (bkz: yalan haber)
  • en dandik avukatın danışmanlık başına 300-400 lira aldığını, en basit dava için en az 5000 lira istediğini bildiğimiz şu ülkede kaç avukat acaba kpss ile atanamadığı için aç kalmaktadır?
    12 bin civarı maaşıyla uzman doktor, 5 bin civarı maaşıyla öğretmenin para içinde yüzdüğünü düşünmek yerine çok istiyorsan sende git ol.

    edit: haha mesaj kutumu avukatlar basmış. yahu hukukçulara laf eden yok, başılığı açan arkadaşın yazdığına cevaben fikir beyan edildi. başlık sahibi avukatların 88-90 ile atanamadıgını, buna karşılık doktor ve öğretmenlerin para içinde yüzdüğünü söylemektedir. bu da epeyce komik bir kıyaslamadır. verdiğim örneğin biri uzman doktor maaşıdır ki o seviyeye gelene kadar 6 yıl tıp fak+ kpss değil tus ( dünyada kabul gören en zor sınavlardan birisidir) + 4-5 yıl asistanlık süreci + tez ile anca o aşamaya gelir. verdiğim ikinci örnek ise ortalama 10 yıllık bir öğretmenin maaşıdır ki o seviyeye gelene kadar 4 yıl ünv+ kpss ( 3 aşamalı) + mülakat+ sözleşmeli olarak atandığı yerden tayin olamama durumu ile. yeni başlayan avukatlar asgari ücretle başlıyormuş da falanmış da 10 yıllık bir avukat kıyaslaması yaparsanda kusura bakma özelde okumuş, en dandik yerden mezun olan bile öğretmen ya da doktordan daha fazla kazanmaktadır.

    haa tekrar söylüyorum doktor ya da öğretmenin para içinde yüzdüğünü düşünüyorsan avukat olma sen de git doktor ya da öğretmen ol :)))
  • 331,09 euro, 374,89 usd = 5.000,00 tl

    çok mu? hele ki günümüz koşullarında yükleri düşünüldüğünde hiçbir şey değil az bile,
hesabın var mı? giriş yap