• http://www.dokumix.com/ web sayfalarında belirtildiği üzere "dünyada bir ilk, pik döküm tablalı, organik tost makinesi" üretimi yapan konya merkezli bir firma.
  • genelde endüstriyel ürünler üreten bir konya firmasının ürettiği muhteşem tost makinesi.
    bir süre tost makinesi araştırdıktan sonra kendisinde karar kıldım.iki yıldır beğenerek kullanıyorum. alın aldırın
  • uzunca araştırmadan sonra bu markanın tost makinesini satın aldım.donanımhaber de baya övülüyor bu alet,webdeki fotograflarında baya kötü kalite duruyordu.geldiğinde baya fotograflarından daha iyi olduğunu gözlemledim.döküm tabakalar sayesinde baya yüksek ısıya çıkıyor ve 7 kg olmasından dolayı büfe sokak tostu kıvamında tost yapabiliyorsunuz.şiddetle tavsiye ederim bu fiyata daha iyisi yok.tek handikapı sökülemeyen tablalar onuda yağlı kağıt kullanarak kirlenmeyi uzun zamana yayıyorum..
  • yerli malı olduğunu bilmesem, alman ya da japon malı olduğuna yemin edebilirim.*
  • bunla yapılan tostlar her ne kadar lezzetli olsa da son derece tehlikeli bir alet. bunu temizlemeye çalışırken iki başparmağımın üzerine düşen üst kısmı yüzünden gözlerimin önü karardı parmaklarım 6 ay mosmor gezdim. hiç bir lezzet buna değmez diye düşünüyorum ve o zamandan beri kendisine yaklaşmıyorum.

    hiç bir güvenlik kilidi yok bu tarz olayları engellemek için ve pütürlü döküm yüzeyleri nedeniyle temizlemesi çok çok zor olan tost makinesi
  • konyalı bir firma.

    çok övülen tost makinesini satın alıp, denedim. gerçekten de teflon/granit yüzeyli makinelerden daha iyi tostlar yapıyor. ama her defasında tel fırça ve ıslak bezle 1-2 dakika süren temizliği alışılageldik teflon tost makinelerinin aksine zor. ancak bu çekilmez bir durum da değil, iyi tost yemek için her türlü katlanılır bence... özetle; tost makineleri tavsiye edilir.
  • galya'lı ismi gibi duran marka.
  • şahane tost makinesi markası. piyasadaki tek demir döküm tablalı ev tipi makina. ilk kullanımda sıvı yağ ile yağlayıp iyice kızdırın ki tablaların güzelce üstü kaplansın ve paslanmasın. her kullanımdan sonra tam temizlik yapmaya gerek yok, bir bezle kabaca silin yeter.

    edit: 26.04.2020 yaklaşık 3 yıl oldu kullanmaya başlayalı. dışında kenarında yanan bir iki yağ izi dışında ilk günkü gibi çalışıyor. çalıştırmaya başlayınca (eğer derin temizlik yapmamışsanız) mutfak okul kantini gibi (kaşarlı sucuklu tost kokusu) kokuyor. acayip güzel bir duygu. bunu başka makina ile yakalayamazsınız. sıcaklık ayarını iyi yapmak lazım, termostat düğmesi biraz sanayi tipi, en alt ve en üst ayara getirip kaç tur döndüğüne bakın ona göre size uygun yeri işaretlerin. ehehehe biraz ilkel değil mi? olsun mangal da ilkel bir şey ama en güzel lezzetler onda oluyor. bu da o şekil. temizliğe çok kasmayın, içini dışını silin geçin. ekmeği , eti yakıp yapıştırmayın yeter, yoksa telle veya scotch-brite ile girmek zorunda kalırsınız. erimiş peynir ise az daha ısıtınca kızarıp kendinden çıkar.

    edit: 05.02.2022 memnun muyum hala: kesinlikle evet. mutfağın demirbaşı. zira artık dışarıdan ekmek almıyoruz. kendi ekmeğimizi yapıp 10 gün yiyiyoruz hanımla. e haliyle sürekli bir kullanımı var ekmek ısıtma için. ergen oğlumuzun ise sürekli tost taleplerini karşılıyor. hazır yufka ile gözleme de çok güzel oluyor mesela. döküm ağır olduğundan tek dilim ekmek veya tostu çok eziyor bir kısa kalın oklava kullanıyoruz baskıyı limitlesin diye, o da bir parçası oldu duruyor sürekli yanında. geçen yıl kardeşime de aldırdım. mutlu. markanın gönüllü pazarlamacısı oldum ama haberleri yok:-)))))

    e 18/06/23: iki hafta önce sigorta attırmaya başladı. dedim tamir vs uğraşmayalım yenisini sipariş ettim. eskisini de hurdaya çıkardık. tamam fiyat ucuz anladık da yahu bunca sene insan azıcık geliştirir, iyileştirir ürünü değil mi? döküm kalitesinde gerileme bile olmuş. ayrıca döküm plakaların oluklarının aralığı arttırılmış. o saçma ısı ayar düğmesi aynı ve makinanın bir ana elektrik açma/kapama düğmesi yok. (ben anahtarlı priz takarak çözdüm oradan açıp/kapatıyorum) tabii bunlar pişirme şeklini ve lezzet olayını değiştirmiyor, o baki.
  • bilmem kaçıncı teflon plakalı tost makinemi de yüzey kaplaması sıyrıldığı için çöpe atmaya karar verince demir döküm plakalı tost makinesi almaya karar verip internette uzun araştırmalarım sonucu satın aldığım tost makinesidir.
    yarın teslim edilir sanıyorum, bakalım anlatıldığı kadar var mıymış merakla bekliyorum.
  • döküm olan tablaları neden çıkarılabilir yapmamışlar anlamak imkansız.
hesabın var mı? giriş yap