• türkiye'nin çöktüğünü gösteren durum.

    döviz sitelerine girip dakika dakika doların yükselişini görüp, o uzun dilleriyle "dolar ehehühehü" diye konuşuyorlar her yerde. fakat emin olduğum bir şey var: bunlar doların yükselmesine malum kişinin gideceğini düşünerek seviniyor. zannediyorlar ki malum kişi iktidardan inecek, dolar bir anda düşecek falan. türkiye'nin bu saatten sonra doları düzeltmesi en az 5 yılını (en iyimser ihtimalle bu 20 yıl da, daha fazla da olabilir) alacak zorlu bir süreçtir. üretme sürecidir. türkiye'nin 38 sonrası üretimi düşmüş, bu yıllarda yok olmuştur. düzeltmek hiç kolay değil. doların düzelmesi çok zordur hatta yiyeceği ambargolara göre düzelmeyecek duruma da gelebilir. ülke üretse bile satamayabilir.

    ha malum kişi iner, yerine gelecek kişi malum kişinin 2002-2013 arasındaki rolünü üstlenirse elbette düşer dolar ama en ufak sürtüşmede dolar yeniden buralara çıkar, bunun tehdidi ile bağımsız bir ülke olamayız. komşu ülkeler karıştırılır, destek olmak zorunda kalırız. etrafımızdan bir ülkeye müdahale olur destek olmak zorunda kalırız. teröristle masaya oturmak zorunda kalırız...

    doların yükselmesi yine halkı zorlayacak bir şey yani kısaca. yakın zamanda ithal ürünlerin çoğunu yiyemeyecek duruma gelince kim inmiş, kim çıkmış düşünmeyeceksiniz. hatta sabrınız taşacak, malum kişi inse bile yerine gelecek kişinin elinden bir şey gelmediğini görüp sabrınız taşacak. "neden bir şeyler yapılmıyor?" diye çıldıracaksınız. sonra birisi çıkacak elini uzatacak yapmak için, ona sabır göstermeyeceksiniz bu sefer malum kişinin bıraktığı güven yıkıntısı yüzünden. keza dediğim gibi türkiye'nin ekonomisi öyle 1 günde sihirli değnek ile düzelen bir şey değil. yıllar geçmeli. ben muhalif kesimin de, şu an iktidar yalakası olan kesimin de sabır göstereceğini sanmıyorum. iktidar yalakası olan kesim "şimdi de mi kandırılıyoruz." diye şüpheyle yaklaşırken, muhalif kesim yine sadece lafa sarılacak. hiç "ya ben de şunu yapayım bu ülke için." demeyecek. sürekli eleştiri yapıp, çeneden başka bir işe yaramayacak. vatandaşlık görevini oy olarak görecek. bir de ekleyelim: eleştiri. muhaliflerin vatandaşlık görevi konuşmak ve oy vermek.

    iktidarı indirmenin tek yolu dolar değil. doların ucu bütün ülkeye dokunuyor. üniversite okuyan öğrenciye dokunuyor, işçiye dokunuyor; eldeki para bir anda uçup gidiyor; markete, yiyeceğe, içeceğe dokunuyor.

    eğer cahillikten kurtulup burnunuzun dibindeki suriye iç savaşı'nı takip ediyor olsanız, ekonomi ile iktidar indirmeye kalkmazsınız. mevcut yönetimin suriye politikası direkt bu ülke için tehlikelidir ve halk eğer suriye iç savaşı'nı biliyor olsa zaten yönetim başta kalamaz. ekonomi ile kişi indirip sevineceksiniz ama hiçbir şeyin değişmediğini gördüğünüzde yeniden muhalefet tarafına geçip, elinizdeki klavyeler ile ekşi sözlük'e, twitter'a "sıkıldık, bunaldık, tamam" yazmaya devam edeceksiniz. o da gidecek, diğeri gelecek. onu da indirmek için uğraşacaksınız. hep isimler değişecek, siz aynı kalacaksınız ama sorgulamayacaksınız neden böyle oluyor diye. sorunun aslında halk kaynaklı olduğunu göremeyeceksiniz. sorunun hep başkasından bekleyip, tembel olan halktan dolayı olduğunu göremeyeceksiniz. sorunun cahil, kendini geliştirmeyen halk (imkan yok olayını geçin, herkesin elinde telefon var bugün) olduğunu göremeyeceksiniz.

    ekonomi çöktü. bu size dokunmuyor ya, mutlu olabilirsiniz. sadece bekleyin.

    son olarak bu yazıyı sonuna kadar okuyanlar benim tarafımın akp veya erdoğan olmadığını anlamıştır fakat alta entry girilirse, entrylere dikkat ediniz. beni neyle suçlayacaklarına bakınız. 15 cümle okumaktan aciz kişileri iyi seçiniz.
  • valla 3 tl'ye kadar ben de yükselmesini destekledim ama yavaştan bizim de götümüze girmeye başladı.

    artık düşsün pls.
  • sadece muhalif değil iktidar yanlılarından da sevinen milyonlar var.
    bunlar yurtdışında oturuyorlar.

    bunun dışında kalan tüm cümleler varsayımdan ibaret ya da biz ona niyet okuma diyelim
    çünkü yazı tamamen yeni gelen iktidarın başarısız olacağı, doların ateşini düşüremeyeceği varsayımı üzerine kurulmuş.
    yazar arkadaş o kadar öngörülü ki yazının sonunda suçlanacağını da eklemiş.
    yani alt metinde bana çomar diyecekler diyor.

    arkadaşımız çomardır değildir bilemeyiz ama bu düşünce tarzı tamamen akp güzellemesidir.
    bunun yakın akrabası olan düşünce tarzı ise;
    'bırakalım erdoğan kazansın ekonomi elinde patlasın'
    hikayesidir.
    yok canım anan güzel mi?
    koca ülkede adam mı yok?
    bize türkiye erdoğan'a muhtaç algısı aşılanmaya çalışılırken bu hikayeyi yutmayanlar için de bırakalım erdoğan kazansın memleket onun elinde yıkılsın ayağı yapılıyor.
    memleket niye yıkılsın kardeşim?
    türkiye'nin her yanlışı düzeltecek beyinleri ve potansiyeli vardır.
    ve gün artık onlara görev verme zamanıdır.
    yiyicilere değil.
  • ayakkabı kutusu bulundurmayan muhaliflerin varlığına armağan olsun.
  • destan yazmaya gerek yok kardes, sevinseler de sevinmeseler de dolarin yukselmesinin sebebi olmayan insanlardir.

    biraz da ekonomiyi bu hale getirenlerle ilgili fikirlerini paylas.
  • sıkıntı, "malum kişi gitsin diye dolar yükselsin" diye sevinenler değil, "malum kişi, merkez bankasının elinden faiz enstrümanını aldı, dış ilişkilerde yanlış adımlar attı, içeride yanlış kararlar aldı, o nedenle gitmeli" diyenlerin dinlenmemesidir. yoksa, ekonomi, sadece ben dedim oldu ile yönetilemez, bunun kimin başta olduğu ile ilgisi yok. şu anda gemideyiz ve gemi batıyor.
  • velev ki sevindiler, 24 hazirana kadar sevinirler. olurda iktidar değişirse, sonra sen sevinmeye başlarsın
    aynı şeye üzülüp, aynı şeye sevinmeye başlayıncaya kadar devam edecek olan kısır döngü
  • bu meseleye gene en çok offshorecular sevinmiştir rahat ol
  • evet seviniyorum. acayip hoşuma gidiyor hatta orgasm oluyorum neredeyse. bu millete müstehak.
  • doların yükselmesine üzülen bir tane muhalif varsa, allah onun belasını versin. bu memlekette dolar düşükken de ekonomiye yatırımlar yapılmasını muhalifler söyledi. ülkenin kalkınması için sanayiye, teknolojiye destek verilmesi gerektiğini, inşaatlarla bunun yürümeyeceğini yine muhalifler söyledi. o zaman para varken, dolar düşükken bu muhalifleri kimse sallamadı. şimdi doların yükselmesiyle o muhaliflerin söyledikleri ortaya çıkınca, muhalifler seviniyor oldu öyle mi? bu ülkenin gerçeklerini de ilerde olacakları görenler de bu muhalifler. muhalifler kadar ülkeyi düşünseydiniz, şimdi kimse dizlerini dövüyor olmazdı. hey yavrum hey, her pislikte muhalifler. 16 senedir ekonomiyi bu hale de muhalifler getirdi zaten. yersen
hesabın var mı? giriş yap